Το μυστηριώδες κυανό φως του Άρη | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το μυστηριώδες κυανό φως του Άρη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
28 Σεπτεμβρίου 2020 11:38:28

Στις 20 Ιουνίου του 1957, αστρονόμοι από δεκατρείς χώρες έκαναν το πρώτο βήμα της κοινής τους προσπάθειας, προκειμένου να λύσουν τα μυστήρια του πλανήτη Άρη και αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου και την επόμενη χρονιά.

Οι αστρονόμοι αυτοί, οι οποίοι αποτελούσαν τη διεθνή επιτροπή για τον Κόκκινο Πλανήτη, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις ενέργειές τους, διευρύνοντας τη διοίκηση της επιτροπής και να καταρτίσουν ένα νέο πρόγραμμα παρατηρήσεων του Άρη κατά το προσεχές έτος, οπότε και ο πλανήτης αυτός θα πλησίαζε και πάλι προς τη Γη.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του συνεδρίου, ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των παρατηρήσεων του Άρη της προηγούμενης χρονιάς, οπότε και ο πλανήτης είχε φτάσει σε απόσταση 40 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής, ο Αμερικανός αστρονόμος Earl C. Slipher, ανέφερε πως από τις αρχικές εργασίες προέκυψαν στοιχεία, τα οποία καταδείκνυαν ότι στον Άρη πιθανότατα επικρατούσαν καιρικές συνθήκες παρόμοιες με της Γης, αλλά με μεγαλύτερα ανώτατα και κατώτατα όρια θερμοκρασίας.

Earl Charles Slipher (25/03/1883 - 07/08/1964)
Earl Charles Slipher (25/03/1883 – 07/08/1964)

Το πολικό άκρο του Άρη είχε κατά πάσα πιθανότητα υπόστρωμα, ένα μέσο στρώμα από πάγο και ένα ανώτατο στρώμα λευκού νέφους στην ατμόσφαιρα. Ο Slipher πρόσθεσε ακόμη ότι στον Κόκκινο Πλανήτη συνέβαινε κάτι, ανεξήγητο ακόμη, συνεπεία του οποίου τμήματα της επιφάνειάς του βυθίζονταν στο σκοτάδι αιφνιδίως, αλλά προσωρινώς.

Αυτό ίσως οφειλόταν στην υγρασία του εδάφους. Συνεπώς, στον Άρη υπήρχε νερό και επομένως, δύναται στο μέλλον να τον επισκεφτούν άνθρωποι από τη Γη.

Οι επιστημονικές παρατηρήσεις, που είχαν προηγηθεί το 1951, αποκάλυψαν επίσης πως ο Κόκκινος Πλανήτης είχε σύντομες περιόδους, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορούσαν να παρατηρηθούν σε τμήματα της επιφάνειάς του αντικείμενα, μέσω ενός κυανού φωτός!

Το μυστηριώδες κυανό φως του Άρη θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν κάτι το οποίο επικρατούσε σε όλη συγχρόνως την επιφάνειά του, αλλά από τις τελευταίες μελέτες διαπιστώθηκε ότι, από ορισμένα σημεία της Γης, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να διακρίνουν, μέσω του παράξενου αυτού κυανού φωτός, λεπτομέρειες του Κόκκινου Πλανήτη, ενώ από άλλα σημεία δεν μπορούσαν να διακρίνουν τίποτε απολύτως.

Επιπλέον, οι έρευνες σχετικά με το είδος της ζωής στον Άρη, έδωσαν νέα στοιχεία για την ύπαρξη οργανικής ύλης, αλλά δημιούργησαν την πεποίθηση μεταξύ μερικών επιστημόνων ότι είναι απίθανη η ύπαρξη ζώντων οργανισμών, όμοιων με εκείνων της Γης.

Οι επιστήμονες που συνεργάζονταν με τη συγκεκριμένη επιτροπή, κατά το έτος 1956, έλαβαν περίπου εκατό χιλιάδες φωτογραφίες του Άρη και κατάρτισαν ογκώδεις εκθέσεις, οι οποίες έπρεπε να αναλυθούν περαιτέρω.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 21/06/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 21/06/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 21/06/1957
ΠΗΓΗ  STRANGEPRESS.GR


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" ,"ΣΚ ΣΤΟ HIGHTV" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: