Τι είναι ο Ψυχοδυναμισμός, σύμφωνα με τον Άγγελο Τανάγρα | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Τι είναι ο Ψυχοδυναμισμός, σύμφωνα με τον Άγγελο Τανάγρα

28 Σεπτεμβρίου 2020 11:37:52

Το 1924, ο Άγγελος Τανάγρας δημοσίευσε άρθρο στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, όπου εξηγούσε λεπτομερώς τι είναι ο Ψυχοδυναμισμός. Ιδού, λοιπόν:

“Τι να είναι άραγε ο περίφημος αυτός Ψυχοδυναμισμός, ο οποίος σε ορισμένα άτομα και υπό ορισμένες συνθήκες παράγει, όχι μόνο τη μεταβίβαση της σκέψης και την τηλεπάθεια, αλλά προπάντων τα καταπληκτικά φαινόμενα του εκτοπλάσματος και της τηλεκίνησης;

Ο Ψυχοδυναμισμός είναι βεβαίως ένα είδος δυναμισμού, από τους πολλούς που ανίχνευσε γύρω μας η επιστημονική παρατήρηση από τα αποτελέσματά τους. Κάτι σαν τον μαγνητισμό, τον ηλεκτρισμό, την παγκόσμια έλξη και άλλα.

Και στον Ψυχοδυναμισμό, επομένως, βλέπουμε αποτελέσματα και διακρίνουμε την ύπαρξη μιας παραγόμενης ουσίας, που την ονομάσαμε “Δυναμόλυτο”.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Η Επιστήμη κατέδειξε πως στη Φύση η ενέργεια μεταβάλλεται διαρκώς σε μάζα και η μάζα σε ενέργεια. Ακόμη και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν επιβεβαίωσε πως “Ενέργεια και μάζα είναι το ίδιο πράγμα, σαν να είναι δύο επιφάνειες του ίδιου μετάλλου”.

Οι νεότερες έρευνες, άλλωστε, πιστοποίησαν πως τα ηλεκτρόνια των καθοδικών ακτίνων (ακτίνων Χ) δρουν ως ύλη, ενώ ο Αϊνστάιν χαρακτήριζε τα ηλεκτρόνια ως “τρύπες στον αιθέρα”, δηλαδή καθαρό δυναμισμό.

Και με τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη, ο κόσμος και η Επιστήμη άλλαξαν ρότα και υπέδειξαν την αλήθεια των πραγμάτων.

Αν, όμως, με τον ηλεκτρισμό, τον μαγνητισμό, την παγκόσμια έλξη και τις ακτίνες Χ ανακαλύφθηκαν νόμοι και μελετήθηκαν συνθήκες και ανιχνεύθηκαν λεπτομέρειες της ενέργειας και της παραγωγής τους, μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον μυστηριώδη Ψυχοδυναμισμό;

Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα προχωρήσει τόσο πολύ. Άλλωστε, μόλις τώρα η Επιστήμη κατόρθωσε να νικήσει τις ριζωμένες προλήψεις και να κρημνίσει οχυρώματα τόσων αιώνων, να διαχωρίσει τις μωροπιστίες από την αλήθεια και να αρχίσει την εις βάθος έρευνά της.

Οι συνθήκες, λοιπόν, που ευνοούν την παραγωγή και τη δημιουργία ψυχοφυσικών φαινομένων, είναι οι εξής:

  • Η στιγμή του θανάτου ενός ανθρώπου.
  • Οι ισχυροί ψυχικοί κλονισμοί, ιδίως του κινδύνου.
  • Ο υπνωτισμός, είτε βαθύς είτε ως ελαφρύς λήθαργος.
  • Ορισμένες ακαθόριστες περιστάσεις πλήρους εγρήγορσης ή και ελαφράς ζάλης, όπου κατόπιν ακολουθούν τα φαινόμενα.

Αυτές οι τέσσερις συνθήκες, συνεπώς, ευνοούν την παραγωγή ψυχοφυσικών φαινομένων. Πάνω στα ίχνη τους βαδίζει σήμερα η παρατήρηση και το πείραμα. Το μέλλον και η περαιτέρω μελέτη τους αναμένεται να φέρουν θαυμαστά αποτελέσματα στον τομέα του Ψυχοδυναμισμού”.

 

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 10/11/1924…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙ", στις 10/11/1924
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 10/11/1924
ΠΗΓΗ STRANGEPRESS.GR


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" ,"ΣΚ ΣΤΟ HIGHTV" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: