Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο στην Αθήνα, το 1931 | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο στην Αθήνα, το 1931

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:U.F.O, ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΛΛΑΔΑ
28 Σεπτεμβρίου 2020 11:39:01

Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Απριλίου του 1931, όσοι δεν είχαν κοιμηθεί ακόμα, παρακολούθησαν στον ανέφελο αθηναϊκό ουρανό ένα εντελώς ασυνήθιστο ουράνιο φαινόμενο: μια ισχυρότατη φωτεινή λάμψη μεγάλης διάρκειας.

Το εν λόγω φαινόμενο παρατηρήθηκε να διασχίζει από τα ανατολικά το στερέωμα με καταπληκτική ταχύτητα και αφού πλησίασε τη Μεγάλη Άρκτο, έδυσε, αφήνοντας πίσω του μια πελώρια φωτεινή γραμμή, η οποία διατηρήθηκε για αρκετή ώρα.

Το φαινόμενο τούτο, όπως ήταν επόμενο, προκάλεσε εξαιρετική εντύπωση στους θεατές του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από πάνω του.

Επίσης, αποτέλεσε ζωηρό θέμα συζήτησης, όχι μόνο ανάμεσα σε όσους το αντιλήφθηκαν, αλλά και την επόμενη ημέρα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της αθηναϊκής κοινωνίας, αλλά και του επιστημονικού κόσμου της χώρας.

Ειδικός στα ουράνια φαινόμενα, ένας αστρονόμος, δήλωσε τα εξής:

“Πιστεύω πως πρόκειται μάλλον για αερόλιθο, ο οποίος αποσπάστηκε από το κυρίως αστρικό σώμα στο οποίο ανήκε αρχικώς. Το φαινόμενο θεωρείται μεγάλης σημασίας, καθώς δεν το συναντάμε συχνά και μάλιστα, στο μέγεθος και στη διάρκεια με την οποία έκανε την εμφάνισή του.

Συνήθως, τα φαινόμενα αυτά παρουσιάζονται στις βόρειες περιοχές του πλανήτη μας, όπου, λόγω των ειδικών συνθηκών της ατμόσφαιρας και των συνεχών αλλαγών, προκαλούνται μετεωρολογικές παραλλαγές, που επιδρούν σε αυτού του είδους ουράνια φαινόμενα.

Στα ελληνικά αστρονομικά χρονικά, δύο μόνο εμφανίσεις αερόλιθων σημαντικού μεγέθους και αξίας επιστημονικής έχουν σημειωθεί.

Πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του ένας τεράστιος αερόλιθος κατά το έτος 1923, του οποίου η πτώση σημειώθηκε στην Λάρισα και προκάλεσε σοβαρές ανησυχία, ιδίως στις λαϊκές τάξεις, μεταξύ των οποίων είχαν διαδοθεί οι πλέον παράδοξες φήμες.

Παρόμοιες περιπτώσεις πτώσης αερόλιθων στη Γη είχαν ήδη σημειωθεί κατά τα τελευταία χρόνια στη Νότια Αμερική, στη Γερμανία και τη Βόρεια Ρωσία”.

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε πως το ουράνιο φαινόμενο έγινε πράγματι αντιληπτό σε μια μεγάλη ακτίνα και ότι επρόκειτο μάλλον για συνήθεις αερόλιθους, οι οποίοι διαλύθηκαν αμέσως.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 23/04/1931…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 23/04/1931
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 23/04/1931
ΠΗΓΗ STRANGEPRESS.GR


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: