Στο φως τα εγκλήματα της περιβόητης Ιαπωνικής «Μονάδας 731» | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Στο φως τα εγκλήματα της περιβόητης Ιαπωνικής «Μονάδας 731»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΙΣΤΟΡΙΑ
14 Φεβρουαρίου 2012 14:48:00

image
Ξεκίνησε χθες από τις ιαπωνικές αρχές μετά από ένοχη σιωπή 65 ετών η επίσημη διερεύνηση της υπόθεσης εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τη «Μονάδα 731», μία μυστική μονάδα βιολογικού και χημικού πολέμου του Ιαπωνικού Στρατού που ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων ίσως και εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μέχρι τώρα η Ιαπωνική κυβέρνηση παραδεχόταν μόνο την ύπαρξη της «Μονάδας 731» αλλά αρνείτο να αποκαλύψει τις δραστηριότητές της ή να αναγνωρίσει το δικαίωμα αποζημίωσης όσων θυμάτων της είχαν επιζήσει από τα πειράματα που διεξήγαγε παράλληλα με την εξολόθρευση των πληθυσμών ολόκληρων πόλεων στην κατεχόμενη Κίνα.

Στη συγκάλυψη της υπόθεσης είχαν βοηθήσει και οι ΗΠΑ καθώς μετά την ήττα της Ιαπωνίας, κατέσχεσαν τα αρχεία της «Μονάδας 731» και προσέφεραν στο έδαφός τους άσυλο στους εγκληματίες αξιωματικούς της σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών και των γνώσεών τους στο βιολογικό και χημικό πόλεμο.

Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν μετά τη μαρτυρία της νοσοκόμας Τόγιο Ισίι που  υπηρέτησε στη «Μονάδα 731» και η οποία μετά από σιωπή δεκαετιών υπέδειξε την τοποθεσία όπου θάβονταν τα θύματα των πειραμάτων, σημείο στο οποίο μετά την ήττα της Ιαπωνίας κατασκευάσθηκε αμερικανική βάση.

Κατόπιν τούτου η ιαπωνική κυβέρνηση δέχθηκε να διερευνήσει την τοποθεσία ώστε να επαληθευθεί η μαρτυρία της για ανθρώπινα πειράματα ακόμη και στο ιαπωνικό έδαφος και στη συνέχεια να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για τις δραστηριότητες της «Μονάδας 731» και το παρελθόν ενοχής που κληροδοτούν στη σύγχρονη Ιαπωνία. 

πηγη: Palmografos.com


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: