Από την εποχή του Ηροδότου είναι γνωστό πως η Ζάκυνθος έχει πετρέλαιο | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Από την εποχή του Ηροδότου είναι γνωστό πως η Ζάκυνθος έχει πετρέλαιο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12 Φεβρουαρίου 2012 22:21:00

Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας η συνέχιση των δεκατρειών γεωτρήσεων στην περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Κερίου στη Ζάκυνθο λόγω της εύρεσης πετρελαίου. Οι γεωτρήσεις είχαν σκοπό να βελτιώσουν την υδροδότηση του νησιού ωστόσο η εμφάνιση κοιτασμάτων πετρελαίου προκάλεσε αλλαγή στα σχέδια των τοπικών Αρχών καθώς πλέον το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργειες.
Αυτό όμως, πως στη Ζάκυνθο δηλαδή, υπάρχει πετρέλαιο είναι γνωστό  από την εποχή του Ηροδότου, αναφέρει το pyrgos-news.blogspot.com.
Η περιοχή στη θέση Κερί την εποχή του Ηροδότου στη Ζάκυνθο ήταν γεμάτη λίμνες.Η μεγαλύτερη από αυτές είχε ύψος 70 πόδια λέει ο Ηρόδοτος και είδε πετρέλαιο με τα μάτια του  4 στάδια (περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα).Στο ακρωτήριο Κερί το πετρέλαιο αναβλύζει από μόνο του σχετικό βίντεο είχε μεταδοθεί στην εκπομπή Φάκελοι του Αλέξη Παπαχελά.
Έγραφε λοιπόν ο Ηρόδοτος :
” Είη δ’ αν πάν, όκου και εν Ζακύνθω εκ λίμνης και ύδατος πίσσαν αναφερόμενην αυτός εγώ ωρών. Ειαί μεν και πλεονες αι λίμνες αυτόθι, η δ’ ων μεγίστη αυτέων εβδομήκοντα ποδών πάντη, βάθος δε διόρυγός εστί. Ες ταύτην κοντόν κατιείσι επ’ άκρω μυρσίνην προσδήσαντες.:και έπειτα αναφερουσι τη μυρσίνη πίσσαν οσμήν μεν έχουσαν ασφάλτου, τα δ’ άλλα της Πιερικής πίσσης αμείνω. Εσχέουσι δε ες λάκκον ορωρυγμενον αγχού της λίμνης. Επεάν δε αθροίσωσι συχνήν, ούτω ες τους αμφορέας εκ του λάκκου καταχέουσι. Ότι δ’ αν εσπεση ες την λίμνην, υπό την γήν ιόν αναφαίνεται εν τη Θαλάσση. Η δε απέχει ως τέσσερα στάδια από της λίμνης. Ούτω ων και τα από της νήσου της επί Λιβύη κειμένης οικότα εστί αληθείη»..

Και κάθονται και κάνουν έρευνες σε διαφορές περιοχές της Ελλάδας όταν ακόμα και σήμερα υπάρχει φανερός ορυκτός πλούτος…
ΠΗΓΗ : pyrgos-news.blogspot.com


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: