Το μεγάλο μυστικό του μακεδονικού τάφου της Χίου | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το μεγάλο μυστικό του μακεδονικού τάφου της Χίου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
15 Οκτωβρίου 2020 18:17:03

Βρέθηκε στην πόλη της Χίου που είναι ολόκληρη κτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη και είναι ένας από τους δύο μακεδονικούς τάφους που έχουν βρεθεί σε αυτήν την πλευρά του Αιγαίου. Παρά την διαφοροποίηση του από τους υπόλοιπους μακεδονικούς τάφους και την σχετική απλότητα του, εντυπωσιάζει με τις αρχιτεκτονικές του λεπτομέρειες.
Ο μοναδικός του θάλαμος βρέθηκε συλημένος και ξεκίνησε μια διαδικασία να μεταφερθεί στο μουσείο του νησιού. Εκεί αποκαλύπτεται το μεγάλο μυστικό! Για να παραπλανήσουν τους τυμβωρύχους οι κατασκευαστές δημιούργησαν έναν ουσιαστικό ψεύτικο θάλαμο. Ο σημαντικός νεκρός δεν κρυβόταν εκεί αλλά σε έναν μικρό μυστικό θάλαμο κάτω αριστερά. Ο μυστικός τάφος του αποκαλύπτεται κατά την διάρκεια της τοποθέτησης ασύλητος εκπλήσσοντας τους αρχαιολόγους και από εκείνον προέρχονται σπουδαία κτέρισματα όπως το θαυμάσιο χρυσό διάδημα.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: