Συναγερμός στην Αθήνα! Oι Τούρκοι αφήνουν τους Σύρους πρόσφυγες να περάσουν στην Ευρώπη

Συναγερμός στην Αθήνα! Oι Τούρκοι αφήνουν τους Σύρους πρόσφυγες να περάσουν στην Ευρώπη  Τουρκικές κυβερνητικές πηγές, λίγο μετά το αιματηρό για τον τουρκικό στρατό αεροπορικό πλήγμα στην Ιντλίμπ, που αποδίδεται είτε στη Ρωσία είτε στο καθεστώς Άσαντ, ανέφεραν ότι η Τουρκία αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορά της στους Σύρους πρόσφυγες, ανοίγοντας ταυτόχρονα και τις «διόδους» ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η είδηση αφορά άμεσα την Ελλάδα, καθώς αποτελεί την βασική δίοδο για τους πρόσφυγες από τη Συρία που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγο πριν τη σχετική τουρκική κυβερνητική διαρροή, ο κυβερνήτης της μεθοριακής με τη Συρία τουρκικής επαρχίας Χατάι είχε αναφέρει ότι τουλάχιστον 22 Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικό πλήγμα στο νότιο τμήμα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ.

Η Τουρκία επιχειρεί εκεί με στρατιωτικές δυνάμεις υποστηρίζοντας Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, στον τελευταίο θύλακα (πλην των κουρδικών περιοχών) που δεν ελέγχεται ακόμη στη Συρία από το καθεστώς Άσαντ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: