ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ DOODLE ΤΗΣ GOOGLE, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΙΜΠΟ.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ DOODLE ΤΗΣ GOOGLE, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΙΜΠΟ.
Το μήνυμα του Αρεσίμπο τιμά η Google σήμερα, 16 Νοεμβρίου του 2018, με ένα doodle και εκατομμύρια κόσμος σε όλο το πλανήτη αναρωτιούνται τι είναι! Το μήνυμα του Αρεσίμπο είναι ένα ραδιοσήμα το οποίο εκπέμφθηκε από το παρατηρητήριο του Αρεσίμπο με κατεύθυνση το διάστημα στις 16 Νοεμβρίου του 1974, περιέχοντας βασικές πληροφορίες για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη Γη σε κωδικοποιημένη μορφή.
Σκοπός της εκπομπής ήταν η επικοινωνία με κάποιο άλλο νοήμονα εξωγήινο πολιτισμό ο οποίος θα λάβει και θα αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα που είχε κατεύθυνση την περιοχή γνωστή ως σφαιρωτό σμήνος του Ηρακλέους σε απόσταση 25.000 ετών φωτός. Η εκπομπή του μηνύματος έγινε μόνο μια φορά, ως μέρος της εκδήλωσης για τον εορτασμό της ανακαίνισης του τηλεσκοπίου στο παρατηρητήριο του Αρεσίμπο στις 16 Νοεμβρίου 1974 και δημιουργήθηκε από τον Φρανκ Ντρέηκ, σε συνεργασία με τον Καρλ Σάγκαν και άλλους. Σήμερα, συμπληρώνονται 44 χρόνια από τότε που «έφυγε» για το διάστημα…
Το μήνυμα αποτελείται από 1.679 δυαδικά ψηφία (210 bytes), τα οποία μεταδόθηκαν σε συχνότητα 2.380 MHz με διαμόρφωση συχνότητας στα 10 Hz ισχύ εκπομπής 1.000 kW. Το μήνυμα περιλαμβάνει σαν σημεία τα ψηφία 1 και 0 (μαύρο-άσπρο, on – off) στην δυαδική μορφή τους, και μεταδόθηκε με μετατόπιση συχνότητας στον ρυθμό των 10 ψηφίων ανά δευτερόλεπτο. Η μετάδοση του διήρκησε κάτι πιο λίγο από 3 λεπτά και περιείχε 1.679 ”τετράγωνα” τα οποία είναι κατανεμημένα σε 73 γραμμές και 23 στήλες (1679 = 73 * 23 ως ημιπρώτος αριθμός) που αποτελούν το μήνυμα, ενώ στην μη κωδικοποιημένη μορφή του αποτελείται από συμβολικές απεικονίσεις.

1. Στο μήνυμα υπάρχουν 7 τμήματα (θέματα) με κατεύθυνση ανάγνωσης από πάνω προς τα κάτω:
2. Οι αριθμοί 1 έως 10 (λευκά τετράγωνα).
3. Οι ατομικοί αριθμοί των στοιχείων του υδρογόνου, άνθρακα, αζώτου, οξυγόνου, και φωσφόρου. Τα στοιχεία αυτά είναι τα συστατικά στοιχεία του DNA (πορφυρά τετράγωνα)
4. Οι μαθηματικοί τύποι για τα ζάχαρα και τις βάσεις στα νουκλεοτίδια του DNA (πράσινα τετράγωνα)
5. Το σύνολο των νουκλεοτιδίων στο DNA, και αναπαράσταση της δομής του διπλού έλικα του DNA (λευκά και γαλανά)
6. Γραφική απεικόνιση ανθρώπου, στις διαστάσεις (ύψος) ενός μέσου ανθρώπου, και ο ανθρώπινος πληθυσμός της Γης (ερυθρά, γαλανά/λευκά, και λευκά τετράγωνα)
7. Γραφική απεικόνιση του Ηλιακού Συστήματος με ένδειξη από ποιο πλανήτη έρχεται το μήνυμα (κίτρινα)
8. Γραφική απεικόνιση του παρατηρητηρίου του Αρεσίμπο και οι διαστάσεις της εκπέμπουσας ραδιοσυσκευής (πορφυρά, λευκά, και γαλανά)


Το μήνυμα του Αρεσίμπο αποτελεί μια συμβολική επίδειξη του τεχνολογικού επιπέδου του ανθρώπου, καθώς και πραγματική προσπάθεια επικοινωνίας με άλλον εξωγήινο πολιτισμό, ασχέτως αν είναι μονόδρομη και θα χρειαστεί περίπου 25.000 έτη έως ότου φτάσει στο σφαιρωτό σμήνος του Ηρακλέους, ενώ θα χρειαστούν άλλα 25.000 έτη για να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο η απάντηση, αν και εφόσον υπάρχει κάποιος που θα δει το μήνυμα μας. Ενδεικτικά, ο πυρήνας του σμήνους προς το οποίο το μήνυμα εκπέμφθηκε, δεν θα βρίσκεται στην θέση αυτή σε 25.000 χρόνια όταν φτάσει το μήνυμα, αλλά θα έχει μετατοπιστεί, ωστόσο το μήνυμα θα φτάσει ούτως και άλλως κοντά στο κέντρο του γαλαξιακού σμήνους. Βέβαια, μπορεί να υπάρχουν και πιο γρήγοροι τρόποι να απαντηθεί ή να συλληφθεί από κάποιο εξωγήινο νοήμονα πολιτισμό στο ταξίδι προς το σμήνος. Υπάρχει, επίσης, και η πιθανότητα να έχει απαντηθεί και να μην έχουμε εκλάβει σοβαρά την απάντηση…
ΠΗΓΗ https://ufotruth-gr.blogspot.com/2018/11/
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: