Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι ΕΔ: Σε πλήρη ανάπτυξη σε όλη την χώρα ΕΤΑ, Ζ’ ΜΑΚ & 31η ΜΕΕΔ – Άσκηση-μήνυμα στην Τουρκία
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι ΕΔ: Σε πλήρη ανάπτυξη σε όλη την χώρα ΕΤΑ, Ζ’ ΜΑΚ & 31η ΜΕΕΔ – Άσκηση-μήνυμα στην Τουρκία

Όταν ο πρώην Τούρκος Α/ΓΕΕΔ, Χουλουσί Ακάρ και νυν ΥΠΑΜ σχολιάζοντας τις μονομερείς έρευνες φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο δηλώνει ότι: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι δεν θα αποδεχθεί κανένα τετελεσμένο, στο οποίο η Τουρκία δεν έχει πει «ναι» όποιος και να σας υποστηρίζει», τότε βαδίζουμε προς σοβαρή κρίση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, ουσιαστικά έστειλε σε διασπορά τους Έλληνες κομάντος μέσω άσκησης σε νησιά και νησίδες, ενόψει πιθανών τουρκικών προκλήσεων και άνομων σχεδίων.  
Στον «Ωρίων-2018» υλοποιούνται μέτρα για τυχόν τουρκικές προκλήσεις εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ από σήμερα υλοποιείται πλήθος σεναρίων που αφορούν ραγδαία επιδείνωση με τους «γείτονες”, αναφέρει το hellasjournal.com
Πρόκειται για επίλεκτα τμήματα της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, που εκτελούν άσκηση μιας εβδομάδας.
Τα κομάντο μας βρίσκονται πανέτοιμα στην κυριολεξία σε νησιά και άλλες άγνωστες κατευθύνσεις, παρατηρώντας τους πάντες και τα πάντα από την «απέναντι» πλευρά, με το δάκτυλο στην σκανδάλη.
Μιλάμε για τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ, το ειδικό τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τη Ζ’ ΜΑΚ και την 31η ΜΕΕΔ.
Οι επίλεκτοι Έλληνες κομάντος είναι εκεί που είναι για να αντιμετωπίσουν «απρόσμενη επιδείνωση των σχέσεων» Ελλάδος-Τουρκίας, λόγω της ιδιαιτέρας επιθετικής ρητορικής της ανώτατης τουρκικής ηγεσίας όλο το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το κύριο σενάριο της άσκησης.
Στόχος του ελληνικού Πενταγώνου είναι η κάλυψη όλων των κρίσιμων θέσεων στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την έγκαιρη δράση σε κάθε πιθανού επιθετικού τύπου κίνηση των Τούρκων, οι οποίοι προσπαθούν να σύρουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για την κυριότητα νησιών και νησίδων.
Η άμεση «απάντηση” σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση-σενάριο, ή ακόμη και πιθανή τουρκική επιθετική ενέργεια, θα ήταν το καλύτερο «αντίδοτο” στις οθωμανικές βλέψεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
Πιθανόν έχουμε και σχέδιο στατικής φρούρησης, ειδικά ορισμένων βραχονησίδων στα πλαίσια ειδικών μέτρων κατά τουρκικού σχεδίου που αφορά την πρόκληση επεισοδίου τύπου «‘Ίμια», με σκοπό να συρθεί η ελληνική πλευρά άρον-άρον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συνολικά για ολόκληρο το Αιγαίο.
Γιατί ο σκοπός της Τουρκίας αυτός ακριβώς είναι. Το μπλοκάρισμα των ελληνικών ενεργειακών σχεδίων και η συνολική συζήτηση του καθεστώτος που διέπεται από την περιβόητη συνθήκη της Λωζάνης.
Αυτό ζητούν, αυτό θέλουν, αυτό επιδιώκουν και για αυτό θα κάνουν στην κυριολεξία τα πάντα, σύμφωνα και με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.
Την ίδια στιγμή μονάδες επιφανείας και υποβρύχια μας εδώ και μέρες είναι σε κομβικά σημεία, ενώ τα πληρώματα τους έχουν πάρει σαφέστατες εντολές για το τι πρέπει να πράξουν, αναλόγως την περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας.
Πάντως, σημαντικό ρόλο στο όλο διαμορφωθέν σκηνικό έχει και η ανάπτυξη μονάδων επιφάνειας των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Αιγύπτου ειδικά στην Α.Μεσόγειο.
Αυτό το κατανόησε η Τουρκία ειδικά το προηγούμενο διάστημα με τα 4 αμερικανικά αντιτορπιλικά στην Κύπρο, διότι είδε ότι δεν μπορεί να κοιτά με διάθεση αρπακτικού την ενεργειακή περιουσία άλλων χωρών, όπως η Κύπρος.
Η ελληνική παρουσία, σε ολόκληρο το εύρος των ελληνοτουρκικών συνόρων είναι ουσιαστικά σε αυξημένη επαγρύπνηση μετά την διακλαδική άσκηση ‘Παρμενίων-2018″.
Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία θα λαμβάνει σταδιακά όλα εκείνα τα μέτρα που θα κρίνονται απαραίτητα ώστε να στείλει το μήνυμα της ελληνικής κυριαρχίας στην Άγκυρα.
Ανάμεσα σε όλα αυτά τα σχέδια, θα έχουμε πιθανόν και αιφνιδιαστικές εμφανίσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων όπως έγινε και με τα ελικόπτερα Apache και Chinook που πήγαν Κύπρου μετά το Ισραήλ, προκαλώντας συναγερμό στην τουρκική πλευρά, η οποία απάντησε σήμερα με πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από την Λευκωσία.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι ΕΔ: Σε πλήρη ανάπτυξη σε όλη την χώρα ΕΤΑ, Ζ’ ΜΑΚ & 31η ΜΕΕΔ – Άσκηση-μήνυμα στην Τουρκία
Το σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι θα φτάσουν στα άκρα για να υφαρπάξουν τα κοιτάσματα που ονειρεύονται εδώ και χρόνια.
Η Ελλάδα και ειδικά οι ένοπλες δυνάμεις μας θα είναι εκεί όμως για να δείξουν στους Τούρκους που είναι ακριβώς τα σύνορά τους.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: