Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο! Βρέθηκαν τάφοι 3.500 ετών!
Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο! Βρέθηκαν τάφοι 3.500 ετών!

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη ανακοινώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο. Όπως έγινε γνωστό οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 2 αρχαίους τάφους ηλικίας 3.500 ετών στο Λούξορ.

Οι τάφοι, βρίσκονται στην δυτική όχθη του Νείλου σε ένα νεκροταφείο ευγενών και ανώτατων αξιωματούχων.
«Είναι μια εξαιρετική ημέρα!» δήλωσε ο υπουργός αρχαιοτήτων Χαλέντ Αλ Ανάνι. «Οι ιδιωτικοί τάφοι της 18ης δυναστείας ήταν ήδη γνωστοί αλλά πρώτη φορά μπαίνουμε σε δυο τέτοιους».

Τι περιείχαν οι τάφοι

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, ο ένας τάφος έχει αυλή χτισμένη με τούβλα και πέτρες και περιέχει μια περίμετρο ταφής έξι μέτρων που οδηγεί σε τέσσερις θαλάμους.

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο! Βρέθηκαν τάφοι 3.500 ετών!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μέσα βρέθηκαν απομεινάρια από ξύλινα φέρετρα αλλά οι επιγραφές στους τοίχους και οι τοιχογραφίες δείχνουν ότι οι τάφοι ανήκουν στην εποχή ανάμεσα στην βασιλεία του Αμενοτέπ του δεύτερου και του Τουτμόζ του τέταρτου και των δυο φαραώ της 18ης δυναστείας.
Ο άλλος τάφος έχει πέντε εισόδους που οδηγούν σε μια ορθογώνια αίθουσα και περιέχει δυο ταφικούς άξονες στην βόρεια και στη νότια πλευρά του τάφου.
Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του είναι ταφικοί κώνοι, ζωγραφισμένες ξύλινες επιτύμβιες μάσκες, πήλινα αγγεία, συλλογή περίπου 450 αγαλμάτων και μια μούμια τυλιγμένη σε λινό ύφασμα. Εκτιμάται ότι η μούμια ανήκει σε ανώτατο αξιωματούχο.
Στην οροφή είναι χαραγμένο το όνομα του Βασιλιά Τουτμόζ  του πρώτου.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: