ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΧΑΜΙΤ ΣΕ… ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΧΑΜΙΤ ΣΕ… ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

29 Σεπτεμβρίου 2017 19:00:00

Τα οθωμανικά κτηματολόγια πιο γνωστά από την οθωμανική λέξη, Tapu, 26 χωρών άλλοτε υπό την επικράτεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ερευνώνται από την Γενική Διεύθυνση Αρχείων Κτηματολογίου της Τουρκίας, με πρώτο συμπέρασμα ότι πολλά κτήματα που βρίσκονται στις χώρες των Βαλκανίων, όπως Ελλάδα, της Μέσης Ανατολής και της βορείου Αφρικής, είναι… διεκδικήσημα από τους απογόνους του τελευταίου σουλτάνου Αμντούλ Χαμίτ, του γνωστού σαν τον σουλτάνο της γενοκτονίας των Αρμενίων.Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, η καταγραφή που είχε γίνει από το 1847 είχε καταγράψει την κτηματική περιουσία πολλών χωρών που σήμερα είναι ανεξάρτητες ενώ τότε ήταν υπό την οθωμανική κατοχή. Στην καταγραφή αυτή που έχει καταχωρηθεί στα επίσημα αρχεία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, είχαν καταγραφεί και τα κτήματα και βακούφια που είχαν παραχωρηθεί, φυσικά με το έτσι θέλω, στον σουλτάνο.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, 5.619 Tapu σύμφωνα με τον διευθυντή των αρχείων του Οθωμανικού κτηματολογίου Zeynel Abidin, έχουν καταγραφεί σαν προσωπική περιουσία του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ. Τα κυριότερα από αυτά τα κτήματα βρίσκονται σήμερα στα Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή.
Ανάμεσα στις περιοχές όπου βρίσκεται αυτή η υποτιθέμενη κτηματική περιουσία αναφέρονται τα Σκόπια, η Βοσνία, η Δυτική Θράκη, η Κύπρος, η Ιερουσαλήμ, το Χαλέπι της Συρίας, η Μέκκα και η Μεδίνα, καθώς και τα ελληνικά νησιά όπου επίσης αναφέρεται ότι βρίσκεται μέρος της κτηματικής περιουσίας του τέως σουλτάνου. Η καταγραφή συνεχίζεται.
Αλλά το πιο ενδιαφέρων σε αυτή την είδηση είναι ότι όπως αναφέρεται οι απόγονοι του σουλτάνου θα προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να διεκδικήσουν τουλάχιστον μέρος της αυτής της κτηματικής περιουσίας του προγόνου τους που είναι επίσημα καταγεγραμμένη στα Tapu.
Καινούργια λοιπόν «ανατολίτικη» ιστορία που μας θυμίζει την γνωστή παροιμία : «ενώ μας χρεώσταγαν τον γάιδαρο, μας πήραν και το.. βόδι!»

www.nikosxeiladakis.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: