ΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

ΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

Δεν είναι τυχαίο ότι στo σύγχρονo Περού, μπορούμε να βρούμε απίστευτες αποδείξεις αστρονομικών παρατηρήσεων που χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όχι μόνο οι αρχαίοι κάτοικοι του Περού κατανοούν τη σημασία της παρατήρησης των αστεριών, αλλά τα λάτρευαν επίσης, κοιτάζοντας προς τον ουρανό σε αναζήτηση απαντήσεων.
Εδώ σας παρουσιάζουμε τρία αρχαία παρατηρητήρια του Περού που έχουν φέρει τους ερευνητές σε αμηχανία.Το ηλικίας 4000 ετών εργαστήριο αστρονομίας στο Licurnique του Περού
Δεν είναι πολλοί που το γνωρίζουν, αλλά υπάρχει ένα αστρονομικό εργαστήριο που χρονολογείται από το 2000 π.Χ., που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Licurnique στο Περού.


Τοποθετημένο σε απόσταση λίγων μόλις ωρών από τη βόρεια περιοχή της Lambayeque, υπάρχει ένα αστρονομικό εργαστήριο το οποίο χρονολογείται τουλάχιστον 4.000 χρόνια πριν. Η ανακάλυψη, που έγινε πριν από λίγα χρόνια, έγινε εφικτή χάρη στην ανακάλυψη τοιχογραφιών που απεικονίζουν πολύπλοκα αστρονομικά σημάδια. Ο παρόμοιος με βράχο βωμός χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής για να γίνεται παρατήρηση των αστεριών και θεωρείται ως μία έκφραση θρησκευτικής δεισιδαιμονίας.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα πετρογλυφικά της Licurnique ήταν πιθανότερο να χρησιμοποιούντο για την πρόβλεψη της βροχής και να καθορίζουν τις καιρικές συνθήκες που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει τους αρχαίους αγρότες.
Όπως και πολλοί άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί, οι κάτοικοι του Αρχαίου Περού ήταν εξαιρετικοί αστρονόμοι. Οι ανασκαφές στο Clinique αποκάλυψαν μια σειρά από πέτρες πάνω στις οποίες οι αρχαίοι άνθρωποι είχαν χαράξει αστρονομικά δεδομένα.
Επιπλέον, οι εξερευνητές Juan Martinez και Manuel Curi συμφωνούν ότι η Licurnique είναι μια εξαιρετικά σημαντική περιοχή, η οποία συνδυάζει επιρροές από την Ισπανία και τις Άνδεις. Αυτή η λεπτομέρεια είναι εξαιρετικής σημασίας για τους ερευνητές, δεδομένου ότι είναι πολύ σπάνιο να βρεθεί μια τέτοια ανάμειξη εθίμων, τέχνης και πεποιθήσεων τριών πολιτισμών .
Οι δεκατρείς πύργοι του Chankillo
Η Licurnique δεν είναι το μόνο μέρος όπου οι αρχαίοι άνθρωποι από το Περού παρατηρούσαν τους ουρανούς. Στην περουβιανή παράκτια έρημο, ειδικά στην Casma-Sechin Oasine, υπάρχει ένα απίστευτο αρχαίο μνημείο που ονομάζεται Chankillo. Αυτή η αρχαία πόλη εκτείνεται σε τέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το Chankillo αποτελείται από ένα φρούριο που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και από δεκατρείς πύργους –παρατηρητήρια του ήλιου. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι αστρονομικές ευθυγραμμίσεις που έχουν θεαθεί στο Chankillo ήταν, και εξακολουθούν να είναι, απίστευτα ακριβείς. Οι πύργοι ήταν γνωστοί εδώ και πολύ καιρό, αλλά η αστρονομική αξία τους δεν είχε γίνει ευρέως αντιληπτή μέχρι ο Ιβάν Ghezzi και ο Clive Ruggles να πραγματοποιήσουν λεπτομερή έρευνα στο χώρο το 2007. Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι οι κάτοικοι του Chankillo θα ήταν σε θέση να προσδιορίσουν την ημερομηνία με απόκλιση +/- δύο έως τριών ημερών , παρατηρώντας την ανατολή / δύση του ηλίου από τη σωστή πλατφόρμα παρατήρησης.
Ενώ ακόμα δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός των γραμμών Nazca, πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι τα γεωμετρικά σχήματα και οι γραμμές στη Nάζκα θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι αρχαία αστρονομικά ημερολόγια που εξαπλώνονται για εκατοντάδες μίλια στην έρημο αυτή.
Υπάρχουν ορισμένοι μελετητές που έχουν ανακαλύψει περίεργα μοτίβα στα πολυάριθμα σχέδια και ισχυρίζονται ότι η Νάζκα μπορεί να είναι ένα από τα πιο πρώιμα γνωστά παραδείγματα εφαρμογής της γεωμετρίας και της αστρονομίας.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχέδια της Νάζκα είναι εκείνο που αναπαριστά μια αράχνη.

Πηγή: ancientexplorers.com

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: