Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΦΥΣΗ
10 Μαρτίου 2016 12:50:00

Θερμοπύλαι !Στενό ανάμεσα στις ΝΑ υπώρειες του Καλλίδρομου και του Μαλιακού κόλπου, που αποτελούσε τη μόνη βατή οδό από τη Φθιώτιδα ώς τη Λοκρίδα. Ονομάστηκε έτσι από τις ιαματικές πηγές που υπήρχαν στην περιοχή, αλλά η στρατηγική σημασία του στενού άσκησε μεγάλη επίδραση στις τύχες της Ελλάδας, ιδίως στην αρχαιότητα. Οι αρχαίοι έδιναν στις Θερμοπύλες και άλλα ονόματα (Πύλαι, Στενά, Δίοδοι, Έσοδοι, Πάροδοι κ.λπ.). Οι θερμές πηγές των Θερμοπυλών ήταν αφιερωμένες στον Ηρακλή. Υπήρχαν, μάλιστα, βωμός και ιερό του ήρωα κοντά στις πηγές. Ο Ηρώδης ο Αττικός, με προσωπική δαπάνη του, έχτισε νέους λουτήρες στις Θερμοπύλες.

 Ο Παυσανίας, που είδε τους νέους αυτούς λουτήρες, εγκωμιάζει ιδιαίτερα το διαμέρισμα που ήταν προορισμένο για τις γυναίκες. Την εποχή που ο Ηρόδοτος επισκέφθηκε τις Θερμοπύλες, το στενό είχε μήκος 1,5 χιλιόμετρο. Αριστερά του υπήρχε ένας βάλτος, δεξιά βρίσκονταν βράχοι κι έπειτα η θάλασσα. Το στενό είχε τρεις διόδους: ανατολική, δυτική και μεσαία. Τα πιο στενά σημεία βρίσκονταν στην ανατολική δίοδο και στη δυτική. Το έτος 480 π.Χ. η έκταση από τις θερμοπηγές ώς τη μεσαία δίοδο ήταν ανώμαλη λόγω θαλασσίων επιδράσεων και η θάλασσα έβρεχε τους πρόποδες των βραχωδών τοιχωμάτων της μεσαίας διόδου.

ΠΗΓΕΣ
www.astrologicon.org,greek-tour.blogspot.gr,kaliterilamia.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: