Οι Τούρκοι έβγαλαν στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Οι Τούρκοι έβγαλαν στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν»  Το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας ξεκίνησε την πορεία του νωρίτερα του αναμενομένου.

Το «Αμπντουλχαμίτ Χαν», το τέταρτο γεωτρύπανό της Τουρκίας, βγήκε στην Ανατολική Μεσόγειο και κατευθύνεται νοτιοδυτικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic.

Οι Τούρκοι έβγαλαν στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ξεκίνησε από το λιμάνι Τασουκου της Τουρκίας ενώ η έξοδος του τουρκικού σκάφους στην Ανατολική Μεσόγειο επιβεβαιώνεται και από το ΓΕΝ. Την ίδια ώρα οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους και παραμένουν σε ετοιμότητα.

Η προκλητική αυτή ενέργεια των Τούρκων αναμενόταν αρχικά να γίνει στις 9 Αυγούστου, ωστόσο η Άγκυρα προσπάθησε (ή τουλάχιστον έτσι πίστευε) να πιάσει στον… ύπνο την Ελλάδα.

Όπως είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο «το τουρκικό γεωτρύπανο Adbulhamid Han θα ξεκινήσει μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου αναχωρώντας από το λιμάνι της Μερσίνας» στα νότια της χώρας.

«Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», μετέδωσε το τουρκικό κανάλι A Haber στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: