Ρωσία: Άσκηση του στόλου στον Ειρηνικό με 40 πλοία και 20 αεροσκάφη

Ρωσία: Άσκηση του στόλου στον Ειρηνικό με 40 πλοία και 20 αεροσκάφη  Ξεκίνησαν μεγάλης έκτασης ναυτικές ασκήσεις  Ρωσικού στόλου στον Ειρηνικό Ωκεανό.με την συμμετοχή πανω από 40 πολεμικών πλοίων και πλοίων υποστήριξης, καθώς και 20 αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Η άσκηση περιλαμβάνει εντοπισμό εχθρικών υποβρυχίων, εκπαίδευση των πληρωμάτων στην αεράμυνα και προσομειώσεις εναέριας μάχης  ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το Tass.

Το πλοίο Marshal Krylov, που  θα είναι το κέντρο ελέγχου για το στόλο του Ειρηνικού, η φρεγάτα Marshal Shaoshnikov, καθώς και μια ομάδα μεγάλων ανθυποβρυχιακών πλοίων και κορβετών, μικρών ανθυποβρυχιακών πλοίων, βυθοκόρους ναρκών, πυραύλων και πλοίων υποστήριξης θα επιχειρούν σε καθορισμένες περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού  κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Η άσκηση διεξάγεται μεταξύ 3 και 10 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Στόλου του Ειρηνικού για το 2022.

Υπενθυμίζεται οτι από προχθές η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις στην επαρχία Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας, με την χρήση των στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων,  δηλαδή των πυρηνικών πυραυλικών στρατευμάτων της Ρωσίας.

«Περίπου 1.000 στρατιωτικοί πραγματοποιούν ασκήσεις με εντατικούς ελιγμούς χρησιμοποιώντας πάνω από 100 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars», σύμφωνα μετο υπουργείο Άμυνας.

Oι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πυραύλοι Yars, είναι η νέα γενιά πυραύλων  και το όνομά τους προέρχεται από το ακρωνύμιο του «Yadernaya Raketa Sderzhivaniya», δηλαδή «Πυρηνικός Πύραυλος Αποτροπής».

Πάντως σύμφωνα με το υπουργείο δεν αναμένεται να γίνουν εκτοξεύσεις πυραύλων. Οι ασκήσεις συνίστανται σε περιπολίες, εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων και προστασία από επιθέσεις, όπως αναφέρεται.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: