ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ :
Ενα ερώτημα κανω . Βλέποντας ολους τους σεισμούς της σεισμικής ακολουθίας στην Θηβα στην Ανωτέρω φώτο οπου καθε κουκκίδα ειναι και σεισμός και χωρίς διάθεση κινδυνολογίας η φόβου και σε συνδυασμό με τις δηλωσεις του Κ. Παπαζαχου περι παρελθοντικής σεισμικής ακολουθίας στην Θηβα το 1894 οπου μετα απο 17 μηνες οδήγησε σε ενα σεισμό 6,2 Ρίχτερ μετά ρωτάω ευθέως
ΕΣΠΑΣΕ Η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ?
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΑΘΗΝΑ 12/04/22
Ακολουθούν οι δηλώσεις του Κ.Παπαζαχου
Ο Κώστας Παπαζάχος αναφέρθηκε στους σεισμούς της Θήβας, καθώς από τον Ιούλιο του 2021 έχουν σημειωθεί περίπου 2.900 σεισμικές δονήσεις στην περιοχή, σε μια πόλη που απέχει λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
Ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος ανέφερε: «Στη Θήβα έχουμε μια περίεργη κατάσταση. Έχουμε μια σεισμικότητα εδώ και ένα χρόνο ή και περισσότερο, σε ένα ρήγμα που είναι πολύ κοντά στην πόλη. Φαίνεται ότι τα ρήγματα αυτά δεν είναι τόσο σημαντικά, αλλά το κακό είναι ότι η σεισμικότητα είναι πολύ κοντά στην πόλη.
Όταν έχουμε μία ακολουθία τέτοια που έχει μια μικρή πιθανότητα να δώσει και ισχυρότερο σεισμό, ο κόσμος είναι ανήσυχος. Έχουμε ιστορικό στην περιοχή. Το 1894 είχαμε παρόμοια ακολουθία, κράτησε 17 μήνες και έδωσε ένα σεισμό 6,2 Ρίχτερ μετά».
«Τέτοιες ακολουθίες έχουμε συχνά, χωρίς να έχουμε κύριο σεισμό. Απλά, επειδή η ακολουθία στην περίπτωση της Θήβας είναι κοντά στην πόλη, η τοπική κοινωνία πρέπει να κινηθεί με προληπτικό τρόπο. Το 1853 είχαμε ένα σεισμό πιο δυτικά που είχε καταστρέψει τη Θήβα τελείως.