Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ: Ο έμπειρος Ρώσος στρατηγός που αναλαμβάνει την διοίκηση των στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία

Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ: Ο έμπειρος Ρώσος στρατηγός που αναλαμβάνει την διοίκηση των στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία  Ο Ρώσος στρατηγός που επέβλεπε τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία διορίστηκε να κατευθύνει την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται και η Ρωσία κινδυνεύει να παρασυρθεί «σε ένα τέλμα», μετά την απόσυρση των στρατευμάτων από τα βόρεια.

Σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο BBC, ο στρατηγός Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ έχει τώρα τη γενική ευθύνη των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο αξιωματούχος είπε ότι ο στρατηγός έχει «πολλή εμπειρία από επιχειρήσεις των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία» και είπε ότι αναμένεται ότι αυτό θα βοηθήσει «τη συνολική διοίκηση και τον έλεγχο των στρατευμάτων».

 

Ο Ντβόρνικοφ διορίστηκε διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015, καθώς η χώρα βοήθησε τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στη σύγκρουσή του με τους αντάρτες μαχητές.

Η παρέμβαση της Ρωσίας φαίνεται τότε να «έσωσε» την κυβέρνηση του Άσαντ από την ανατροπή και αντιστράφηκε το ρεύμα του πολέμου, που ξεκίνησε το 2011 αφότου οι κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί ότι εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον αμάχων στη Συρία και έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου με αυτές που αντιμετωπίζει στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές από το 2015.

Ο Ντβόρνικοφ έλαβε το βραβείο «Ήρωας της Ρωσίας» στις 17 Μαρτίου 2016.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Jorgen Elfving περιέγραψε τον στρατηγό ως ένα από τα «νέα ανερχόμενα αστέρια» στον ρωσικό στρατό, αν και σημείωσε ότι «η αυξημένη δημόσια προβολή μπορεί να μην του αρέσει, αφού σύμφωνα με εκείνους που τον γνωρίζουν, φέρεται να προτιμά να παραμένει στα παρασκήνια».

Φωτογραφία Twitter

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: