Βρετανία: Το τέλος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ανακοινώνει ο Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Το τέλος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ανακοινώνει ο Μπόρις Τζόνσον  Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τον τρόπο με τον οποίο η Μεγάλη Βρετανία θα διαθέσει την τρίτη και ενισχυτική δόση εμβολίου για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τρίτη δόση θα χορηγηθεί στους ηλικιωμένους και στους ανοσοκατασταλμένους.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα εγκαταλείψει τα σχέδια για πιστοποιητικά εμβολιασμού ως προϋπόθεση εισόδου στα νυχτερινά κλαμπ, τερματίζοντας και μερικές από τις έκτακτες εξουσίες της για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ θα χρησιμοποιήσει τα λοκντάουν μόνο ως το τελευταίο διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα επικεντρώσει τη στρατηγική του στα εμβόλια, αλλά και στα διαγνωστικά τεστ, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της COVID-19, καθώς βαδίζουμε προς το φθινόπωρο και τον χειμώνα, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος των ενισχυτικών εμβολιαστικών δόσεων.

«Μπορούμε πλέον να ζήσουμε με τον κορονοϊό»

«Η πανδημία απέχει από το να τελειώσει, αλλά χάρη στο εξαιρετικό εμβολιαστικό πρόγραμμά μας, τις νέες θεραπείες και τα διαγνωστικά τεστ μπορούμε να ζήσουμε με τον κορονοϊό, χωρίς σημαντικούς περιορισμούς στις ελευθερίες μας», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Τζόνσον.

«Σήμερα θα καθορίσω ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το φθινόπωρο και το χειμώνα που ο κορονοϊός έχει ένα φυσικό πλεονέκτημα, ώστε να προστατεύσουμε όσα κερδίσαμε».

Η Βρετανία έχει καταγράψει 134.000 θανάτους από την COVID-19 και περισσότερα από επτά εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης.

Ο Τζόνσον κατάργησε τους τελευταίους περιορισμούς κατά του κορονοϊού στην Αγγλία τον Ιούλιο, επικαλούμενος τις πιο θετικές συνθήκες για τις σχολικές διακοπές, καθώς ο ίδιος έβλεπε αυτό που χαρακτήρισε επιστροφή στην πραγματικότητα.

Η Κοινή Επιτροπή της Βρετανίας για τον Εμβολιασμό και την Ανοσία (JCVI) έχει δώσει προσωρινές συμβουλές ότι οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για το οποιαδήποτε πρόγραμμα ενισχυτικής εμβολιαστικής δόσης και ότι αυτό θα μπορούσε να αρχίσει το μήνα που διανύουμε.

Το γραφείο του Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει τώρα λάβει τις τελικές συμβουλές από την JCVI για το πρόγραμμα των ενισχυτικών δόσεων και ο Τζόνσον μαζί με τον υπουργό Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, θα καθορίσουν σήμερα, τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα των ενισχυτικών δόσεων θα υλοποιηθεί για τους πιο ευάλωτους.

Στο μεταξύ, μερικοί κορυφαίοι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων και επιστημόνων από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, αλλά και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σε ένα άρθρο τους που δημοσιεύτηκε χθες, Δευτέρα, από την ιατρική επιθεώρηση Lancet, τόνισαν ότι οι ενισχυτικές εμβολιαστικές δόσεις κατά της COVID-19 δεν είναι ακόμη αναγκαίες για το γενικό πληθυσμό.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: