Αυστραλία: Στρατός στους δρόμους του Σίδνεϊ για τήρηση του lockdown

Αυστραλία: Στρατός στους δρόμους του Σίδνεϊ για τήρηση του lockdown  Η πολιτεία του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία παράτεινε σήμερα το lockdown στο Μπρίσμπεϊν, ενώ στρατιώτες άρχισαν να περιπολούν στο Σίδνεϊ προκειμένου να ελέγχουν αν τήρούνται τα περιοριστικά μέτρα.

Όλα αυτά ενώ η Αυστραλία δυσκολεύεται να σταματήσει την εξάπλωση του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού.

Το Κουίνσλαντ ανακοίνωσε ότι εντόπισε 13 νέα κρούσματα κορονοϊού κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων που έχει αναφερθεί εδώ και ένα χρόνο

 Το lockdown στο Μπρίσμπεϊν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, είχε προγραμματιστεί να λήξει αύριο, ενώ τώρα θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι αργά την Κυριακή.

«Αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο ότι το αρχικό lockdown δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος» των κρουσμάτων, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Στίβεν Μάιλς σε δημοσιογράφους στο Μπρίσμπεϊν.

Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων σε δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας έρχεται καθώς κλιμακώνεται η ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον χειρίζεται την πανδημία.

Παρά το γεγονός ότι η εκστρατεία του εμβολιασμού στην Αυστραλία έχει μείνει πίσω, η χώρα κατάφερε να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τους αριθμούς της πανδημίας σε σύγκριση με άλλες αναπτυγμένες χώρες, με λίγο λιγότερα από 34.400 κρούσματα μόλυνσης.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 925 νεκρούς, μετά το θάνατο ενός ηλικιωμένου άντρα άνω των 90 ετών στο Σίδνεϊ.

Η Αυστραλία έχει εισέλθει σε έναν κύκλο επαναλαμβανόμενων lockdown σε αρκετές πόλεις μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Δέλτα, ενώ οι περιορισμοί αυτοί αναμένεται να ισχύσουν μέχρι η χώρα να επιτύχει ένα υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: