Ινδία: Τουλάχιστον 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα» σε δύο μήνες – Επιτίθεται σε όσους είχαν προσβληθεί από κορονοϊό

Ινδία: Τουλάχιστον 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα» σε δύο μήνες – Επιτίθεται σε όσους είχαν προσβληθεί από κορονοϊό  Περισσότερα από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα» έχουν καταγραφεί τους τελευταίους δύο μήνες στην Ινδία. Πρόκειται για μια μυκητιασική λοίμωξη, θανατηφόρας κατά 50%, που εξαπλώνεται μεταξύ των ασθενών, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη σπάνια αυτή λοίμωξη, τη μουκορμύκωση, η οποία, ωστόσο, εξαπλώνεται στην Ινδία μεταξύ των ασθενών κορονοϊού μετά την ανάρρωσή τους, ανέφερε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μπαράτι Πράβιν Παουάρ.

Αυτή η πολύ επιθετική λοίμωξη, το ποσοστό θνητότητας της οποίας ξεπερνά το 50%, ανάγκασε τους χειρουργούς να προχωρήσουν στην αφαίρεση των ματιών, της μύτης και της γνάθου ορισμένων ασθενών για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η μόλυνση να φθάσει στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κρατίδιο Μαχαράστρα (δυτικά) είναι το πλέον πληγέν με 9.348 κρούσματα.

Η Ινδία κατέγραφε μόλις 20 κρούσματα «μαύρου μύκητα» τον χρόνο πριν από την πανδημία Covid-19, με την ασθένεια αυτή να πλήττει κυρίως τους ανθρώπους με ανοσοανεπάρκεια, με ποσοστό σακχάρου στο αίμα πολύ υψηλό, που νοσούσαν από AIDS ή είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων.

Οι ειδικοί απέδωσαν τη θεαματική αυτή άνοδο των κρουσμάτων της συγκεκριμένης νόσου στην υπερβολική χρήση στεροϊδών για τη φροντίδα των ασθενών με Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 09/05/21

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ; Ινδία: Ο «μαύρος μύκητας» που επιτίθεται σε ασθενείς Covid

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Ινδία: Τουλάχιστον 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα» σε δύο μήνες – Επιτίθεται σε όσους είχαν προσβληθεί από κορονοϊό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: