Ισπανία – Κορονοϊός: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βαρκελώνη και Καταλονία

Ισπανία – Κορονοϊός: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βαρκελώνη και Καταλονία  Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στη Βαρκελώνη και σε ένα μεγάλο τμήμα της τουριστικής περιφέρειας της Καταλονίας παρατάθηκε σε μια προσπάθεια των αρχών να φρενάρουν την έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού. Το μέτρο θα είναι σε ισχύ για ακόμα μια εβδομάδα και οι πολίτες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν μεταξύ 01.00-06.00 το πρωί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισπανικής δικαιοσύνης.

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή και είχε αρχικά διάρκεια 7 ημερών, παρατάθηκε έως την επόμενη Παρασκευή λόγω της επιδείνωσης της υγειονομικής κατάστασης, η οποία παραμένει ανεξέλεγκτη στην περιφέρεια, με τον δείκτη επίπτωσης να ανέρχεται σε άνω των 1.239 κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την παράταση, την οποία ζήτησαν οι περιφερειακές αρχές.

Συνολικά, 165 δήμοι με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων, μεταξύ αυτών η Βαρκελώνη, ήτοι τέσσερις περισσότεροι σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, επηρεάζονται από το μέτρο αυτό.

Πέραν της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, οι περιφερειακές αρχές της Καταλονίας έλαβαν και άλλα μέτρα, όπως το κλείσιμο των κλαμπ με εσωτερικούς χώρους ή τη διακοπή όλων των νυχτερινών δραστηριοτήτων στις 00.30 όπως και τον περιορισμό των συναθροίσεων στους 10 ανθρώπους σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ, πολύ περίπλοκες (…), απέχουμε πολύ από το να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε», επισήμανε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Πατρίθια Πλάχα, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής περιορισμών «κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: