Αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου για τους ανεμβολίαστους – Ποιους αφορά

Αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου για τους ανεμβολίαστους – Ποιους αφορά  τον άμεσο εμβολιασμό των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό του διάγγελμα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά πως καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως αυτοί που δεν θα το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου και μετά και αυτό γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου».

«Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας» και ζήτησε από όλα τα κόμματα να το στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις.

Τέλος για τις Ένοπλες Δυνάμεις τόνισε πως μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: