Κορονοϊός – Αυστραλία: Σε σκληρό lockdown δυο εβδομάδων το Σίδνεϊ λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Κορονοϊός – Αυστραλία: Σε σκληρό lockdown δυο εβδομάδων το Σίδνεϊ λόγω μετάλλαξης Δέλτα  Η μετάλλαξη Δέλτα βάζει σε νέο, σκληρό, lockdown το Σίδνεϊ. Θα ξεκινήσει από απόψε και θα διαρκέσει για δυο εβδομάδες με σκοπό να ανακοπεί η εξάπλωση της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Το νέο lockdown στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας. Η πολύ μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού προκαλεί, άλλωστε, παγκόσμια ανησυχία.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο κέντρο του Σίδνεϊ και στα ανατολικά προάστια της πόλης βρίσκονταν ήδη σε lockdown εξαιτίας του ξεσπάσματος των κρουσμάτων, όμως οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως τα μέτρα πρέπει να επεκταθούν μετά την καταγραφή περισσότερων κρουσμάτων Covid-19, καθώς τα σημεία έκθεσης στον κορονοϊό αυξήθηκαν πέραν των αρχικών περιοχών ανησυχίας.

Το lockdown, το οποίο ανακοινώθηκε από την πρωθυπουργό της πολιτείας Νέα Νότια Ουαλία Γκλάντις Μπερετζικλιάν, θα περιλάβει επίσης τις περιφέρειες Γαλάζια Όρη, Κεντρική Ακτή και Γουόλονγκονγκ, που περιβάλλουν το Σίδνεϊ.

Οι περιορισμοί στο Σίδνεϊ, όπου ζουν περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, είναι οι πιο πρόσφατοι σε μια σειρά σύντομων, αλλά σκληρών lockdown που επιβάλλονται τους τελευταίους μήνες σε πόλεις της Αυστραλίας για την αντιμετώπιση μικρών ξεσπασμάτων του κορονοϊου.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: