Σεισμός στην Ελασσόνα: «Δεν θα μας εκπλήξει μετασεισμός ακόμη και 5 Ρίχτερ»

Σεισμός στην Ελασσόνα: «Δεν θα μας εκπλήξει μετασεισμός ακόμη και 5 Ρίχτερ»  Άσχημες μνήμες από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου ξύπνησε ο σεισμός 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ελασσόνα και που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές όπως τα Τρίκαλα, η Λάρισα, ο Βόλος ακόμη και στη Βέροια και στη Λαμία.

Για τον σεισμό στην Ελασσόνα μιλησε ο διευθυντής ερευνών σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος που τόνισε πως «είναι δυνατός μετασεισμός του σεισμού του περασμένου Μαρτίου και προέρχεται από την ίδια σεισμική περιοχή».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, δεν έχει κάτι το ανησυχητικό». Επίσης ξεκαθάρισε πως «δεν θα μας εκπλήξει ακόμη και αν ένας μετασεισμός φτάσει ακόμη και 5 Ρίχτερ» και πως «το φαινόμενο το μετασεισμών θα διαρκέσει μήνες ακόμα».

Ο σεισμός στην Ελασσόνα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10,9 χλμ ενώ το επίκεντρο ήταν 14 χλμ νοτιοδυτικά της Ελάσσονας.

Σεισμός στην Ελασσόνα: «Δεν θα μας εκπλήξει μετασεισμός ακόμη και 5 Ρίχτερ»

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός έγινε αντιληπτός σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας όπως φαίνεται και από τον παρακάτω χάρτη.

Σεισμός στην Ελασσόνα: «Δεν θα μας εκπλήξει μετασεισμός ακόμη και 5 Ρίχτερ»

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: