ΕΡΧΕΤΑΙ . Κορονοϊός: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών – Όλα τα δεδομένα

ΕΡΧΕΤΑΙ . Κορονοϊός: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών – Όλα τα δεδομένα  Στο ενδεχόμενο εμβολιασμού των παιδιών αναφέρθηκε η καθηγήτρια και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως είπε είναι πολύ πρόωρο να μιλούμε για τον εμβολιασμό των παιδιών, ο οποίος δεν θα είναι υποχρεωτικός, όπως δεν είναι υποχρεωτικός και για άλλα εμβόλια πλην αυτών που απαιτούνται για να πάει ένα παιδί στο νηπιαγωγείο.

Έκανε λόγο για τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εμβολιασμό παιδιών και πρόσθεσε πως ο κίνδυνος από τον κορονοϊό για τα παιδιά, είναι μικρός γι αυτό και ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια που είναι απαραίτητος. Επανέλαβε ότι υπάρχουν μελέτες της εταιρείας Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που αναμένεται να εγκριθούν την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά διευκρίνισε σε σχετική ερώτηση «ότι αυτό δε σημαίνει ότι ξεκινούν οι εμβολιασμοί των παιδιών». Το εμβόλιο στα παιδιά έχει ως κύριο στόχο την ανοσία και την μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «ας μη σκεφτόμαστε τον εμβολιασμό των παιδιών όταν υπάρχουν κενά στον εμβολιασμό των ενηλίκων, ακόμη και των υπερήλικων».

«Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες. Έχουν πολλές διαφορές και στην ανοσιακή απάντηση και στην πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών. Επομένως, ναι μεν θα υπάρχει η δυνατότητα, και σύντομα, εμβολιασμού και των παιδιών, αλλά η αποδοχή και η εφαρμογή του εμβολιασμού στα παιδιά θα πρέπει να γίνει με πάρα πολλή προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός στα παιδιά. Η στόχευση σε αυτές τις συνθήκες έγκειται στο γεγονός ότι τα παιδιά αποτελούν το 25% του πληθυσμού μίας χώρας και συνεπώς ο εμβολιασμός τους θα μπορούσε να μειώσει τη διασπορά στην κοινότητα, να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, καθώς και να προστατευθούν ευάλωτες ομάδες», ήταν τα λόγια της.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: