Χονγκ Κονγκ: Χαλάρωση μέτρων μόνο για εμβολιασμένους

Χονγκ Κονγκ: Χαλάρωση μέτρων μόνο για εμβολιασμένους  Οι αρχές αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν την αποδοχή των εμβολίων

Από τα τέλη Απριλίου, το Χονγκ Κονγκ θα χαλαρώσει κάποια από τα μέτρα του κορονοϊού για τους κατοίκους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της μητρόπολης Κάρι Λαμ, την ώρα που οι αρχές αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν την αποδοχή των εμβολίων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κόμβο.

Τα μπαρ και οι παμπ, που είναι αυτή τη στιγμή κλειστά, θα επιτραπεί να ανοίξουν σε φάσεις υπό την προϋπόθεση ότι όλο το προσωπικό και οι πελάτες έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε η Λαμ. Οι επισκέψεις σε δημόσια νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας θα επιτραπούν επίσης για τους εμβολιασμένους, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα η Λαμ δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση συζητά περαιτέρω λεπτομέρειες κα σκοπεύει να χαλαρώσει τα μέτρα από τις 29 Απριλίου. Η χαλάρωση αυτή θα αφορά μόνο τους κατοίκους που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19.

Ο ρυθμός χορήγησης των εμβολίων είναι υποτονικός από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα ανοσοποίησης στο Χονγκ Κονγκ τον Φεβρουάριο λόγω περιορισμένης εμπιστοσύνης στο εμβόλιο της κινεζικής Sinovac και λόγω του φόβου για παρενέργειες. Μόνο περίπου το 8% του 7,5 εκατ. κατοίκων της μητρόπολης έχουν εμβολιαστεί έως τώρα.

«Θα θέλαμε να δούμε το ποσοστό εμβολιασμού να αυξάνεται, αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανοποιητικό», δήλωσε η Λαμ.

Οι περίοδοι καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους που φτάνουν από χώρες χαμηλού κινδύνου όπως η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Νέα Ζηλανδία μπορεί να μειωθούν σε 7 από 14 ημέρες και για όσους έρχονται από χώρες μεσαίου κινδύνου σε 14 από 21 ημέρες. Η Λαμ δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα τεθεί σε ισχύ η χαλάρωση αυτών των μέτρων καραντίνας.

Το Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε να εμβολιάζει κατοίκους με δόσεις του εμβολίου της Sinovac τον Φεβρουάριο και άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο που ανέπτυξε η BioNTech τον Μάρτιο.

Το εμβόλιο της BioNTech γίνεται περισσότερο αποδεκτό από τότε που ξεκίνησε να κυκλοφορεί, με δύο έως τρεις φορές περισσότερους πολίτες να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο σκεύασμα σε ημερήσια βάση απ’ ό,τι με αυτό της Sinovac, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών. Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θέλουν να τους χορηγηθεί.

Πηγή ΑΠΕ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: