Επόμενος πιθανός προορισμός των ανθρώπων ο Εγκέλαδος του Κρόνου

Επόμενος πιθανός προορισμός των ανθρώπων ο Εγκέλαδος του Κρόνου  Ο επόμενος προορισμό του ανθρώπου αναμένεται να είναι ο Εγκέλαδος, το έκτο σε έκταση φεγγάρι του Κρόνου, που παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες… τύπου Γης.

Οι τελευταίες έρευνες των επιστημόνων καταδεικνύουν ολοένα και περισσότερα κοινά στοιχεία του Εγκέλαδου με τη Γη. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές της NASA, το έκτο σε έκταση φεγγάρι του Κρόνου είναι ένα από τα ελάχιστα ουράνια αντικείμενα στο Ηλιακό μας σύστημα που ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα, βάσει συνθηκών, να φιλοξενήσουν ζωή.

Όλα τα μοντέλα που έχουν εφαρμόσει, όπως αποκαλύπτεται στη μελέτη που δημοσίευσαν οι επιστήμονες, καταλήγουν σε ένα ποσοστό εξαιρετικών πιθανοτήτων για την ύπαρξη ζωής στον δορυφόρο του Κρόνου.

Ποια είναι τα νέα δεδομένα που διαπιστώθηκαν; Στον Εγκέλαδο καταγράφηκαν ρεύματα αέρα παρόμοια με εκείνα που επικρατούν στη Γη και ιδιαίτερα στην Ανταρκτική. Το γεγονός ότι τόσο η περιοχή της Ανταρκτικής, όσο και ο Εγκέλαδος, καλύπτονται από φαρδύ στρώμα πάγου. Αυτό είναι το ένα και ιδιαίτερα σοβαρό στοιχείο.

Υπάρχει και δεύτερο και τρίτο. Πιο συγκεκριμένα, ο παγωμένος δορυφόρος διαθέτει νερό σε υγρή μορφή, κάτω από το στρώμα πάγου. Το τρίτο στοιχείο ενισχύει τη σοβαρότητα της διαπίστωσης των επιστημόνων. Το νερό των υπόγειων ωκεανών φέρεται να είναι αλμυρό! Όπως οι θάλασσες στη Γη.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: