Αρχές Απριλίου τα self test – Ποιοι θα τα κάνουν πρώτοι και για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Αρχές Απριλίου τα self test – Ποιοι θα τα κάνουν πρώτοι και για ποιους θα είναι υποχρεωτικά  Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα self test κορονοϊού περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όπως είπε η διαδικασία θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με όλες τις άλλες δράσεις όπως ο καθημερινός τυχαιοποιημένος και στοχευμένος έλεγχος. «Κάνοντας τεστ μια φορά την εβδομάδα θα οδηγηθούμε με ασφάλεια σε επανεκκίνηση δραστηριοτήτων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι τα τεστ αυτά θα είναι ρινικά ή τεστ λήψης σιέλου με απλές οδηγίες χρήσης. Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία της χώρας. «Για να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό τις πρώτες ημέρες θα δοθεί προτεραιότητα στα άτομα έως 67 ετών γιατί είναι εργασιακά ενεργοί».

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος οι πολίτες σε δημόσια δομή θα κάνουν rapid τεστ για να βεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Υποχρεωτικό θα είναι το τεστ για εργαζόμενους σε ναυτιλία, εστίαση, τουρισμό, δικαστήρια. 

Επίσης, καθιερώνονται Self Test μια φορά την εβδομάδα για μαθητες και εκπαιδευτικούς. Για την δήλωση θετικού αποτελέσματος θα λειτουργησει η πλατφόρμα selftesting.gov.gr. 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Αρχές Απριλίου τα self test – Ποιοι θα τα κάνουν πρώτοι και για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

  1. Καλησπέρα είμαι ευγνώμων για την ενημέρωση που μας κάνετε. Θα ήθελα τις ενημερώσεις όποιες κάνετε. Εύχομαι να είστε πάντα καλά. Από Λάρισα. Στη Βερδικουσα _χωριό ορεινό της Λάρισας στον 3ο μεγάλο σεισμό στην κορυφή του βουνού Χασια είπαν ότι ο σεισμός είχε βοη να να σκιζεται τα δέντρα του δάσους ταυτόχρονα και κάποιες λιμνουλες μυριζαν θειαφι. Η Παναγία μαζι σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: