Απάντηση Μενδώνη σε Τζόνσον: «Δεν σας ενημέρωσαν οι υπηρεσίες σας ότι τα Γλυπτά αποκτήθηκαν παρανόμως»

Απάντηση Μενδώνη σε Τζόνσον: «Δεν σας ενημέρωσαν οι υπηρεσίες σας ότι τα Γλυπτά αποκτήθηκαν παρανόμως»  Απάντηση στην δήλωση που έκανε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δίνει με δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Τζόνσον στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποκτήθηκαν με νόμιμο τρόπο από τον Λόρδο Έλγιν και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα.

«Από τη δήλωση του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας κ. Boris Johnson  αντιλαμβανόμεθα ότι δεν έχει ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του, για τα νέα ιστορικά δεδομένα της Οθωμανοκρατίας, από τα οποία τεκμαίρεται ότι δεν υπήρξε νόμιμη κτήση από τον λόρδο Έλγιν των Γλυπτών του Παρθενώνα και συνεπώς ούτε από το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να προσκομίσει τα απαραίτητα τεκμήρια προκειμένου να ενημερωθεί ο βρετανικός λαός ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά παρανόμως», δήλωσε η κα Μενδώνη.

Και κατέληξε: «Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νόμιμη κατοχή, νομή και κυριότητα των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο. Ο Παρθενώνας, ως σύμβολο της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Δυτικού Πολιτισμού  εκπέμπει πανανθρώπινες αξίες. Προς την κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να εργαστούμε όλοι».

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: