Πανικός στην Τουρκία! Ελληνικές φρεγάτες σε όλη τη Μεσόγειο

Πανικός στην Τουρκία! Ελληνικές φρεγάτες σε όλη τη Μεσόγειο  Ένα τεράστιο δίχτυ που απαρτίζεται από πλοία του ελληνικού στόλου έχει απλωθεί όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και ευρύτερα στη Μεσόγειο τις τελευταίες ώρες, ως απάντηση στην τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτή τη στιγμή φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού μας, υποβρύχια, πυραυλάκατοι και βοηθητικά πλοία έχουν διασπαρεί στη θάλασσα επιτηρώντας τα σκάφη της γείτονος αλλά κάνοντας παράλληλα και επίδειξη σημαίας.

Όσον αφορά τις φρεγάτες μάλιστα, κάποιες από αυτές μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές και όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες, μπορεί να είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά πλοία μας μετέχουν παράλληλα σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές. Ειδικότερα, η φρεγάτα «Ύδρα» πλέει στον Αραβικό Κόλπο, στη θαλάσσια περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενώ επιστρέφοντας θα ελλιμενιστεί είτε στο Ισραήλ είτε στην Αίγυπτο.
Η φρεγάτα «Κανάρης» από τη μεριά της βρίσκεται στην Κορσική συνοδεύοντας το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulie στο πλαίσιο της επιχείρησης «Clemenceau 21» που εκτείνεται έως την Ινδία (!)

Την ίδια ώρα, η φρεγάτα «Αιγαίο», αντικαθιστώντας τη φρεγάτα «Αδρίας», βρίσκεται ανοικτά της Λιβύης μετέχοντας επίσης σε ειρηνευτική αποστολή πραγματοποιώντας νηοψίες σε πλοία που ενδέχεται να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων.

Από την άλλη πλευρά η φρεγάτα «Κουντουριώτης» μαζί με το υποβρύχιο «Παπανικολής» και ένα σκάφος ναυτικής συνεργασίας βρίσκονται νότια της Κρήτης, μετέχοντας στη δύναμη του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο (Dynamic Manta), ενώ η φρεγάτα «Ναυαρίνο» μετέχει στην ειρηνευτική επιχείρηση «Unifil», ανοικτά του Λιβάνου.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: