Το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι εδώ! Ο Έλον Mασκ τοποθετεί το τσιπάκι σε κρανίο και λέει: «Είναι μία ευτυχισμένη μαϊμού»

Το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι εδώ! Ο Έλον Mασκ τοποθετεί το τσιπάκι σε κρανίο και λέει: «Είναι μία ευτυχισμένη μαϊμού»  Υπονοούμενο για τους ανθρώπους που το περιμένουν;;;
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Έλον Μασκ, παρουσίασε το νέο του project!

Αφορά την τοποθέτηση μικροτσίπ στο κρανίο μαϊμούς, προκειμένου να παίζει με το μυαλό της video games.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλον Μασκ θέλει να εμφυτεύσει τσιπάκια και σε ανθρώπινο εγκέφαλο. Η Neuralink είχε υποβάλει αίτημα για έναρξη δοκιμών σε ανθρώπους. Όπως αναφέρει το BBC, ένα τέτοιο interface θα μπορούσε να επιτρέψει σε να ελέγχουν τηλέφωνα ή υπολογιστές με τον εγκέφαλό τους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, μιλώντας στο Clubhouse, αναφέρθηκε στο νέο εγχείρημα της Neuralink, λέγοντας, χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για μια ευτυχισμένη μαϊμού», αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμφύτευσης μικροτσίπ στο κεφάλι της, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν μπορεί να δει.

«Έχουμε μια μαϊμού με ένα ασύρματο εμφύτευμα στο κρανίο της με μικροσκοπικά καλώδια, με τα οποία μπορεί να παίξει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό της», είπε ο ‘Ελον Μασκ.
Αργότερα θα μπορούν να παίζουν και οι άνθρωποι βιντεοπαιχνίδια μέσω εμφυτευμάτων; Μήπως θα μπορούν να ζουν σε έναν… εικονικό κόσμο, απαλλαγμένο από κορωνοϊούς;

Ο Μασκ είπε πως αναμένεται σύντομα να δημοσιευθεί σχετικό βίντεο, ίσως και μέσα σε ένα μήνα.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, οι έρευνες της εν λόγω εταιρείας σχετικά με τις λειτουργίες του εγκεφάλου στοχεύουν σε λύσεις για περιστατικά τραυματισμών στον εγκέφαλο ή στην σπονδυλική στήλη.

Θα είναι άραγε και οι άνθρωποι που το περιμένουν ευτυχισμένοι, όπως η μαϊμού;;;

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: