Κορονοϊός – ΗΠΑ: Ακατάλληλα σε 1η φάση τα εμβόλια για τα παιδιά | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Ακατάλληλα σε 1η φάση τα εμβόλια για τα παιδιά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
15 Οκτωβρίου 2020 00:34:38

Τα εμβόλια ενάντια στον Covid19 ενδέχεται να μην συνιστώνται αρχικά για τα παιδιά. Αυτό ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι τα εμβόλια για τον Covid19, όταν καταστούν διαθέσιμα, ενδέχεται να μην συνιστώνται αρχικά για τα παιδιά. Στα παιδιά, που σπανίως εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα της ασθένειας, δεν έχουν γίνει ακόμη δοκιμές για τα πειραματικά εμβόλια.

Τα CDC ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής στις πρώτες κλινικές δοκιμές συμμετείχαν μόνο ενήλικες (εξαιρούνται οι έγκυες). Σημείωσαν όμως ότι οι ομάδες για τις οποίες θα προταθεί το εμβόλιο μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον, καθώς οι κλινικές δοκιμές θα διευρύνονται για να περιλάβουν περισσότερους ανθρώπους.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc έχει ανακοινώσει ότι θα συμπεριλάβει στις δοκιμές της παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, τα οποία είναι δυνατόν να μεταφέρουν τον ιό σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η AstraZeneca ανέφερε ότι μια υποομάδα ασθενών στη μεγάλη δοκιμή της θα περιλάβει και παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμβόλιο για την Covid19, όμως κάποιες εταιρείες, όπως η Pfizer και η Moderna βρίσκονται στην τελευταία φάση των δοκιμών των πειραματικών εμβολίων τους.

Τα CDC ανέφεραν σήμερα ότι το εμβόλιο, τουλάχιστον στην αρχή, θα χρησιμοποιηθεί κατόπιν άδειας για κατεπείγουσα χρήση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και ενδέχεται να υπάρχει μια περιορισμένη ποσότητα εμβολίων πριν από τα τέλη του 2020. Στην περίπτωση που υπάρχει περιορισμένη ποσότητα, θα προταθεί να την λάβουν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Τα εμβόλια θα διατεθούν σε τέσσερις φάσεις και η πρώτη από αυτές θα αφορά τους υγειονομικούς, ανέφερε στις αρχές του μήνα μια ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: