Amazon One: Σύστημα πληρωμών που «διαβάζει» το χέρι | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Amazon One: Σύστημα πληρωμών που «διαβάζει» το χέρι

3 Οκτωβρίου 2020 09:25:20

Ένα νέο σύστημα πληρωμών για «φυσικά» καταστήματα, όπου ο πελάτης πληρώνει μέσω μιας κίνησης του χεριού του, ανακοίνωσε η Amazon.Όπως αναφέρει το BBC, το Amazon One καταγράφει μια εικόνα της παλάμης του χρήστη, επιτρέποντάς του να πληρώσει κρατώντας το χέρι του στον αέρα για περίπου ένα δευτερόλεπτο.

Η συσκευή θα δοκιμαστεί σε δύο καταστήματα της Amazon στο Σιάτλ, ωστόσο η εταιρεία ανέφερε πως είναι σε συζητήσεις με αρκετούς πιθανούς πελάτες για επέκταση της χρήσης του. «Στα περισσότερα περιβάλλοντα λιανικής, το Amazon One θα μπορούσε να γίνει μια εναλλακτική επιλογή πληρωμής ή “loyalty card”, με μια συσκευή στο ταμείο δίπλα στο παραδοσιακό σύστημα πληρωμών» σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Amazon επίσης υποστηρίζει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιείται και για εισόδους σε χώρους όπως στάδια ή χώρους εργασίας αντί κάρτας. «Πιστεύουμε ότι το Amazon One έχει πολλές εφαρμογές, πέρα από τα καταστήματα λιανικής» πρόσθεσε.

Γενικότερα τέτοιου είδους τεχνολογίες (σαρωτές παλάμης) λειτουργούν «διαβάζοντας» τα μοτίβα/ ακολουθίες των φλεβών στο χέρι- μια μέθοδος στην οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει πλαστογράφηση. Το επίπεδο ασφαλείας είναι σε γενικές γραμμές αντίστοιχο της σάρωσης αποτυπώματος, ωστόσο επί της προκειμένης μπορεί να χρησιμοποιείται σε απόσταση μερικών εκατοστών, κάτι που κάνει το σύστημα πιο πρακτικό.

Η Amazon δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες ως προς το πώς ακριβώς λειτουργεί η δική της εκδοχή αυτής της τεχνολογίας, πέρα από το ότι θα χρησιμοποιεί «custom κατασκευασμένους αλγορίθμους και hardware» και θα σαρώνει «ξεχωριστά χαρακτηριστικά πάνω και κάτω από την επιφάνεια» του χεριού. Ωστόσο, όπως τόνισε, ένας από τους λόγους που επέλεξε την αναγνώριση παλάμης είναι πως παρέχει περισσότερη ιδιωτικότητα από κάποιες άλλες επιλογές, καθώς δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα κάποιου κοιτώντας μια εικόνα της παλάμης του. Υπενθυμίζεται ότι η Amazon έχει δεχτεί κριτικές για τη χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου που έχει αναπτύξει από την αστυνομία.

Η εταιρεία ανέφερε πως άλλοι λόγοι για την επιλογή αυτή είναι η «σκόπιμη χειρονομία» του να κρατά κανείς την παλάμη πάνω από έναν αισθητήρα και η ανέπαφη φύση της όλης διαδικασίας, που θεωρείται ότι θα εκτιμήσουν οι πελάτες, δεδομένης της πανδημίας Covid-19.

Η τεχνολογία προς το παρόν θα χρησιμοποιείται σε δύο καταστήματα Amazon Go. Για τη χρήση του συστήματος δεν απαιτείται λογαριασμός Amazon: Για να εγγραφεί κάποιος απλά βάζει την κάρτα του και ακολουθεί τις οδηγίες για να συνδέσει το αποτύπωμα της παλάμης του με τη συγκεκριμένη επιλογή πληρωμών. Η Amazon τονίζει πως το αποτύπωμα δεν αποθηκεύεται επί τόπου, μα κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο Cloud.

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: