Προειδοποίηση της Αθήνας στην Άγκυρα: Θα απαντήσουμε αν γίνει απόπειρα μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας

Προειδοποίηση της Αθήνας στην Άγκυρα: Θα απαντήσουμε αν γίνει απόπειρα μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει». Με αυτή την φράση ο Νίκος Δένδιας απαντά στην Άγκυρα που για ακόμα μια φορά προκαλεί.Προειδοποίηση στην Άγκυρα από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια μετά την δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», τονίζει στην δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Και συνεχίζει: «Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας».

Ο υπουργός Εξωτερικών καταλήγει: «Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: