Αρχαία φιάλη γεμάτη μυστήριο βρέθηκε σε Ελληνική πόλη της Ρωσίας. ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ με το περιεχόμενό της!!! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Αρχαία φιάλη γεμάτη μυστήριο βρέθηκε σε Ελληνική πόλη της Ρωσίας. ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ με το περιεχόμενό της!!!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
27 Ιανουαρίου 2020 14:48:54

Αυτό το μπουκάλι της φωτογραφίας επάνω έχει προβληματίσει πολύ τους ειδικούς που το ανακάλυψαν. Δεν είναι το σχήμα του, δεν είναι η αρχαία χρονολόγησή του, δεν είναι το μέρος όπου βρέθηκε, δεν είναι κάτι άλλο που το κάνει τόσο μοναδικό, παρά μόνο το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με την Express.co.uk, μυστηριώδης φιάλη ηλικίας 2000 χρονών, είδε το φως της ημέρας στο χώρο της πόλης Φαναγόρια, η οποία ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. η οποία είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός οικισμός στη χερσόνησο Taman στην σημερινή περιοχή Krasnodar Krai της Ρωσίας.

Το εκπληκτικό γυάλινο τεχνούργημα εντοπίστηκε μέσα στον τάφο ενός πολεμιστή στην Ανατολική Νεκρόπολη της πόλης και έχει προβληματίσει ιδιαιτέρως τους αρχαιολόγους, καθώς είναι γεμάτο με ένα μυστήριο υγρό που δεν έχει ταυτοποιηθεί και κατά συνέπεια είναι άγνωστης προέλευσης.

Ο Vladimir Kuznetsov, επικεφαλής της αποστολής, χαρακτήρισε αυτή την ανακάλυψη:
«Η ανακάλυψη του μεγάλου γυάλινου δοχείου που είναι γεμάτο με ένα άγνωστο υγρό, (που βρέθηκε) στη σαρκοφάγο ενός Φαναγόριου ιππέα πολεμιστή είναι μοναδική».

Η ανακάλυψη είναι η πρώτη του είδους της, με τον κ. Kuznetsov να αποκαλύπτει σχετικά με άλλα παρόμοια ευρήματα:

«Υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοια μπουκάλια που βρέθηκαν στην Φαναγόρια πριν από αυτό, που δεν περιείχαν το (άγνωστο) υγρό.

Ήταν είτε άδεια είτε γεμάτα με χώμα».

Η μεγάλη γυάλινη φιάλη περιέχει ένα διαυγές υγρό με σκοτεινό ίζημα στο κάτω μέρος του.

Η ανακάλυψη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική, όχι μόνο για την άγνωστη ταυτότητα του υγρού που υπάρχει καλά σφραγισμένο στο εσωτερικό της φιάλης, ή την μοναδικότητα του ευρήματος, αλλά καθώς, σύμφωνα με την ομάδα της αποστολής, πρώτη φορά βρίσκουν υγρό που να έχει επιβιώσει από εκείνο το χρονικό διάστημα.

Ο κ. Kuznetsov δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που εγώ ή οι συνάδελφοί μου βλέπουμε ένα υγρό να επιβιώνει τόσο πολύ (στο χρόνο).»
Είμαστε, λοιπόν, σε αναμονή των αποτελεσμάτων όταν γίνουν και ανακοινωθούν, σχετικά με το μυστηριώδες περιεχόμενου της φιάλης.

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: