Φουκουσίμα: Συναγερμός για το μολυσμένο νερό στο περιβάλλον | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Φουκουσίμα: Συναγερμός για το μολυσμένο νερό στο περιβάλλον

25 Δεκεμβρίου 2019 22:47:42

«Η εκδοχή της απλής, μακροχρόνιας αποθήκευσης του μολυσμένου νερού της Φουκουσίμα δεν εξετάζεται πια», δήλωσε αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Εξάλλου στόχος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας είναι να καθαρίσει εντελώς τον πυρηνικό σταθμό: μόλις κατεδαφιστούν οι αντιδραστήρες και καθαρίσει το εργοστάσιο δεν θα πρέπει να μείνει τίποτα στο σημείο, κατά συνέπεια ούτε και δεξαμενές νερού που θα περιέχει ακόμη τρίτιο.

Μεγάλες ποσότητες μολυσμένου νερού είναι αποθηκευμένες στο πυρηνικό εργοστάσιο που καταστράφηκε από τον τεράστιο σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε τον Μάρτιο του 2011. Προέρχεται από τη βροχή, από υπόγεια νερά ή το νερό που χρησιμοποιήθηκε για να παγώσουν οι αντιδραστήρες.

Αφού φιλτραριστεί πολλές φορές τελικά θα έχει καθαριστεί από τα περισσότερα ραδιονουκλίδια που περιείχε, με εξαίρεση το τρίτιο, το οποίο θεωρείται λιγότερο επικίνδυνο για το περιβάλλον και τους ζώντες οργανισμούς.

Καθώς η μακροχρόνια αποθήκευση του νερού αυτού, κάτι που συστήνουν οικολογικές οργανώσεις όπως η Greenpeace, δεν είναι πλέον στο τραπέζι, οι ιαπωνικές αρχές έχουν τρεις επιλογές: την αραίωσή του στη θάλασσα, την εξάτμισή του στο περιβάλλον ή έναν συνδυασμό των δύο.

Ειδικοί, ανάμεσά τους και αυτοί της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), ζητούν εδώ και χρόνια την αραίωση του νερού αυτού στη θάλασσα. Όμως αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, διότι, όπως παραδέχθηκε η διαχειρίστρια εταιρεία του Φουκουσίμα η Tokyo Electric Power (Tepco), μεγάλο μέρος του νερού περιέχει μεγάλη ποσότητα ραδιενεργών στοιχείων επικίνδυνων για τη διατροφική αλυσίδα.

Η Tepco εκτιμά ότι οι δεξαμενές θα έχουν γεμίσει το 2022.

Η τελική απόφαση μάλλον δεν θα ληφθεί πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο τον καλοκαίρι του 2020.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: