Εγκρίθηκε η επέκταση του Ελληνικού Στρατιωτικού Κοιμητηρίου Κλεισούρας

Εγκρίθηκε η επέκταση του Ελληνικού Στρατιωτικού Κοιμητηρίου Κλεισούρας  Την επέκταση του Ελληνικού Στρατιωτικού Κοιμητηρίου στη Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στα Στενά της Κλεισούρας, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας, στο πλαίσιο υλοποίηση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας με την Ελλάδα, για τη συλλογή οστών Πεσόντων κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-1941.

Η απόφαση εξασφαλίζει επιπλέον 10 στρέμματα στο υπάρχον Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας, το οποίο έχει ήδη υπερκαλυφθεί από ταφές οστών Ελλήνων πεσόντων που εντοπίστηκαν στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή.

Ήδη η απόφαση έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Αλβανού Πρωθυπουργού, καθιστώντας την άμεσα εφαρμόσιμη από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, που θα προχωρήσει στις σχετικές απαλλοτριώσεις, αποζημιώνοντας τους σημερινούς κατόχους, ενώ θα αποχαρακτηριστεί η έκταση από καλλιεργήσιμη γη σε οικόπεδο – νεκροταφείο, ώστε να ξεκινήσουν αμέσως οι αναγκαίες οικοδομικές εργασίες.

Από την ελληνική πλευρά, έχει ήδη ολοκληρωθεί η σύνταξη μελέτης για τη δομή του νέου κοιμητηρίου, που θα αποτελεί ουσιαστικά προέκταση του παρακείμενου στο ίδιο ύφος και μορφή.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: