Συναγερμός στις ΗΠΑ – Πιθανές διαρροές σε εργαστήριο βιολογικού πολέμου | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Συναγερμός στις ΗΠΑ – Πιθανές διαρροές σε εργαστήριο βιολογικού πολέμου

6 Αυγούστου 2019 23:20:52

 

Το μεγαλύτερο εργαστήριο βιολογικού πολέμου της Αμερικής έλαβε διαταγή να σταματήσει κάθε έρευνα για τους πιο θανατηφόρους ιούς και παθογόνους οργανισμούς, λόγω των φόβων ότι τα μολυσμένα απόβλητα θα μπορούσαν να διαρρεύσουν από την εγκατάσταση.

Το Fort Detrick, στο Μέριλαντ, ήταν το επίκεντρο της έρευνας για τα βιολογικά όπλα του αμερικανικού στρατού από την αρχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( CDC ) – το σώμα δημόσιας υγείας της κυβέρνησης – απαγόρευσε στη βάση την άδειας λειτουργίας και εκμετάλλευσης θανατηφόρων ιών, στους οποίους περιλαμβάνονται η Ebola , η ευλογιά και ο άνθρακας.

Οι επιθεωρητές του CDC διαπίστωσαν ότι οι νέες διαδικασίες δεν ήταν επαρκείς για να προφυλάξουν την τυχόν μετάδοση των ίων. Παράλληλα παρουσιάστηκαν και δύο μηχανικές βλάβες οι οποίες προκάλεσαν διαρροές και οι ερευνητές απέτυχαν να ακολουθήσουν σωστά τα πρωτόκολλα των κανονισμών έκτακτης ανάγκης.

Μια εκπρόσωπος του εργαστηρίου, η Caree Vander Linden, δήλωσε, παρά την εντολή αναστολής του CDC, ότι δεν υπήρξε καμία απειλή για τη δημόσια υγεία ή διαρροές επικίνδυνων υλικών έξω από τη βάση.

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: