Ανακαλύφθηκε πλανήτης 60 φορές μεγαλύτερος από τη Γη! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ανακαλύφθηκε πλανήτης 60 φορές μεγαλύτερος από τη Γη!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
23 Απριλίου 2019 16:18:07

Στην ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη, ηλικίας 5 δισεκατομμυρίων ετών, με μέγεθος 60 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γης προχώρησαν ερευνητές, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο, Tess, της NASA.
Ο τεράστιος πλανήτης, που ονομάστηκε TOI-197.0 και του αποδόθηκε το προσωνύμιο «καυτός Κρόνος» λόγω του μεγέθους και της θερμότητας του, είναι «ένας από τους καλύτερους εξωπλανήτες αυτού του τύπου μέχρι σήμερα», σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Ααρχους της Δανίας.
Ο πλανήτης αερίου περιστρέφεται πολύ πιο κοντά στο αστέρι του σε σύγκριση με την απόσταση του Κρόνου από τον Ηλιο, κάτι που εξηγεί το πολύ ζεστό κλίμα του. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα έτος του διαρκεί μόλις 14 ημέρες. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι ο πλανήτης έχει το 1/13 της πυκνότητας της Γης και μάζα 60 φορές μεγαλύτερη.
Οι αστρονόμοι που μελετούν σεισμικά κύματα δήλωσαν ότι είναι σπάνιο να έχουν τέτοιες ακριβείς πληροφορίες για ένα μακρινό πλανήτη, αλλά τα καθαρά σεισμικά κύματα γύρω από το αστέρι τους επιτρέπουν να προσδιορίσουν παράγοντες όπως το μέγεθος, η ηλικία και η μάζα.
Καθώς οι επιστήμονες αρχίζουν να κοσκινίζουν τα δεδομένα που συλλέγει το TESS, οι ερευνητές μαζεύουν πολύτιμες πληροφορίες για άλλα ηλιακά συστήματα. 

Πηγή: RT


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: