Ο Τάφος του Ιωάννη Καποδίστρια | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ο Τάφος του Ιωάννη Καποδίστρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
31 Μαρτίου 2019 12:37:39

Ο Τάφος του Ιωάννη Καποδίστρια βρίσκεται μέσα στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, στα όρια της πόλης της Κέρκυρας.

Η οικογένεια του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, που καταγόταν από την Κέρκυρα είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Μονή, με αποτέλεσμα εκτός από τον Τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια να βρίσκονται εκεί επίσης οι τάφοι του Αντωνίου-Μαρία Καποδίστρια (πατέρα του Κυβερνήτη) και του Αυγουστίνου Καποδίστρια (αδελφού του Κυβερνήτη).

Ο Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας (10 Φεβρουαρίου 1776 – Ναύπλιο 9 Οκτωβρίου 1831) διετέλεσε πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο. Καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και ως κυβερνήτης της Ελλάδας προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση του κράτους. Μετά τη δολοφονία του στο Ναύπλιο, την τότε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, η σορός του Καποδίστρια μεταφέρθηκε από τον αδερφό του στην Κέρκυρα για να ενταφιαστεί στη Μονή Πλατυτέρας, όπου βρίσκεται έως σήμερα ο Τάφος του Ιωάννη Καποδίστρια.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: