Τερμάτισαν τις προβοκάτσιες οι Τούρκοι | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Τερμάτισαν τις προβοκάτσιες οι Τούρκοι

22 Μαρτίου 2019 20:24:00

Ο παραληρηματικός εθνικισμός και ο επιθετικός ιμπεριαλισμός μερίδας του τουρκικού κατεστημένου, που σε αυτήν την περίπτωση ταυτίζεται με το βαθύ κράτος της Άγκυρας, ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας, αγγίζοντας πια τα σύνορα του γελοίου.

Προφανώς και μία τέτοια θεωρία προκαλεί τον γέλωτα όλων των σοβαρών παρατηρητών και καταδεικνύει πως στην Τουρκία έχει απολεσθεί πια η αίσθηση του γελοίουΟ πρώην γ.γ. του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας Ümit Yalım, ο οποίος είναι ο «νονός» της περίφημης θεωρίας των 18 νησιών στο Αιγαίο που ανήκουν στην Τουρκία αλλά παρανόμως έχουν δοθεί στην Ελλάδα, αναπτύσσει τώρα τη θεωρία της τουρκικής κυριαρχίας στο νησί της Κρήτης. Τη θεωρία αυτή δημοσιεύει στο φύλλο της Παρασκευής 22 Μαρτίου η εφημερίδα που εκφράζει τους Κεμαλιστές της Τουρκίας και η οποία ασκεί μεγάλη επιρροή σε αυτό το τμήμα του πολιτικού σκηνικού της χώρας λόγω της ευρείας κυκλοφορίας της. Πρόκειται για την εφημερίδα «Sözcü», η οποία υιοθετεί συστηματικά τις πιο ακραίες εθνικιστικές και ιμπεριαλιστικές θέσεις του πρώην και νυν κεμαλικού τμήματος του βαθέος κράτους.

Ο Ümit Yalım υποστηρίζει την παραληρηματική εκδοχή πως το 1913 στη Συνθήκη του Λονδίνου η Κρήτη δόθηκε στους τότε συμμάχους Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία (Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912 – 1913).

Σύμφωνα με την ερμηνεία του, οι υπόλοιπες χώρες του αντι – οθωμανικού μετώπου τότε, δηλαδή η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Βουλγαρία, παραιτήθηκαν των διεκδικήσεών τους αυτών και έτσι η Κρήτη παρέμεινε στην Ελλάδα. Κατά τον Τούρκο ανώτερο αξιωματούχο, ο οποίος είναι και στρατιωτικός, η παραίτηση των συμμάχων της Ελλάδας στους Βαλκανικούς Πολέμους από την κυριαρχία της Κρήτης σημαίνει πως τα 3/4 του νησιού επιστρέφουν στην Τουρκία, όπως δείχνει άλλωστε και ο χάρτης τον οποίο προβάλλει ο Ümit Yalım.

Προφανώς και μία τέτοια θεωρία προκαλεί τον γέλωτα όλων των σοβαρών παρατηρητών και καταδεικνύει πως στην Τουρκία έχει απολεσθεί πια η αίσθηση του γελοίου.

Ο Ümit Yalım
Ο Ümit Yalım

Όμως, επειδή ακριβώς η Τουρκία βρίσκεται σε έναν στρόβιλο ρευστότητας και συχνής αποσταθεροποίησης με ανοικτά μέτωπα εσωτερικά και εξωτερικά, θεωρίες σαν και αυτή βρίσκουν γόνιμο έδαφος και υιοθετούνται ακόμη και από κρατικές δομές.

Αυτό έδειξε η υπόθεση των 18 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, η οποία όσο κι εάν φαίνεται και είναι εντελώς γελοία, εντούτοις υιοθετήθηκε ακόμη και από κυβερνητικούς κύκλους στην Άγκυρα οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να υστερήσουν σε εθνικισμό έναντι του παροξυσμού που έχει καταλάβει την κεμαλική πτέρυγα του πολιτικού σκηνικού.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τη θεωρία των 18 νησιών την είχε υιοθετήσει και επίσημα το κόμμα της αντιπολίτευσης CHP καθώς και ο ηγέτης του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Δεν μιλάμε, δηλαδή, για μία μειοψηφική τάση «ψεκασμένων» Τούρκων πολιτικών που έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις αλλά για ένα τμήμα συμπαγές και συγκροτημένο του τουρκικού βαθέος κράτους, το οποίο εκφράζει τις μύχιες ιμπεριαλιστικές τάσεις του σύγχρονου τουρκισμού, όχι μόνο όσον αφορά τους δυτικούς γείτονες της Τουρκίας αλλά και τους υπολοίπους γείτονές της στον αραβικό κόσμο, την Εγγύς Ανατολή και τον Καύκασο.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: