Ο (ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ) ναός του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου Μακρινίτσας Πηλίου | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ο (ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ) ναός του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου Μακρινίτσας Πηλίου

11 Μαρτίου 2019 22:22:08

    Το Πήλιο πήρε την ονομασία από τους αρχαιότατους χρόνους και σημαίνει Πύλη Ηλίου. Μια από τις Πύλες του θεωρείται και η Μακρινίτσα, όπου οι ‘τέκτονες’ έχτισαν στις αρχές του 1800 (προ επανάστασης) στη δυτική άκρη της πλατείας, το εκκλησάκι του ΄Αι Γιάννη του Προδρόμου. Στις μαρμάρινες πλάκες του δεν παρέλειψαν μαζί με τα Χριστιανικά σύμβολα να χαράξουν επίσης παγανιστικά και μασονικά/σιωνιστικά.

Ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας και χτίστηκε το 1806. Είναι ένας μικρός μονόχωρος ναός με την αψίδα του ιερού στα ανατολικά, γυναικωνίτη στα δυτικά και κιονοστήρικτη στοά κατά μήκος της δυτικής και της νότιας πλευράς. Αρχικά ο ναός καλυπτόταν με θόλους, οι οποίοι κατέπεσαν κατά τους σεισμούς του 1955 και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ξύλινη στέγη. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού χρονολογείται περί τα μέσα του 19ου αι. Η τοιχογραφία με την παράσταση του Προδρόμου στο βόρειο τοίχο του ναού είναι έργο σύγχρονο, των μέσων του 20ου αι. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο χρονολογείται στα μέσα του 19ου αι. Ο πλούσιος λιθανάγλυφος διάκοσμος είναι έργο του μάστορα λιθοξόου Θεοδοσίου από τη Βράχα Αγράφων.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: