Ο Μέγας Αλέξανδρος στην έρημο του Ιορδάνη – Ο τεραστίων διαστάσεων ανδριάντας του ήρωα στήθηκε από Έλληνα μοναχό | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ο Μέγας Αλέξανδρος στην έρημο του Ιορδάνη – Ο τεραστίων διαστάσεων ανδριάντας του ήρωα στήθηκε από Έλληνα μοναχό

11 Μαρτίου 2019 19:15:26

Στα βάθη της ερήμου του Ιορδάνη μερικά χιλιόμετρα μάλιστα από τον Ιορδάνη ποταμό, στέκεται αγέρωχο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αποστολή έρημος Ιορδάνη Μαρία Γιαχνάκη

Ο ανδριάντας αυτός φτιάχτηκε από Έλληνα μοναχό τον Γέροντα Χρυσόστομο, ηγούμενο της Μονής Αγίου Γερασίμου, ο οποίος είχε την ιδέα και την ευθύνη του έργου.

“Η βάση χτίστηκε από χέρια αράβων εργατών υπό την καθοδήγηση του ίδιου του ηγούμενου για να στηθεί πάνω σε αυτή το άγαλμα που κατασκεύασε ο γλύπτης Μπαρδής Ιωάννης και θα τοποθετηθεί στην τελική του μορφή μπροστά από το εξίσου μεγάλο έργο του χάρτη της Μαδιβα που έχει ήδη κατασκευαστεί και τοποθετηθεί στο μοναστήρι” όπως λέει στο iellada.gr, ο Γέροντας Χρυσόστομος.

Η αγάπη για την Ελλάδα είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στην ψυχή του Έλληνα μοναχού που αν και από μικρό παιδί βρίσκεται στην έρημο, δεν έχει ποτε ξεχάσει την πατρίδα όπως τονίζει ο ίδιος.

“Πάντα με συγκινούσαν και με συγκινούν οι ήρωές μας, οι άνθρωποι που θυσιάζονται για την πατρίδα και θέλω όπου υπάρχει ελληνισμός ακόμη και στα βάθη της ερήμου να τιμούμε και να θυμόμαστε τους ήρωες και τους αγωνιστές μας. Ο Μέγα Αλέξανδρος δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο, τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, το όραμά του, οι αγώνες του, και τα δημιουργήματά του, τον έκαναν να είναι αυτός που είναι και θα πρέπει να τον θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε.

Όπως καταλαβαίνετε ένα τέτοιο μεγάλο έργο εδώ στην έρημο, βρήκε εχθρική αντιμετώπιση από τις αρμόδιες κυβερνήσεις, πήγαν να μας το βγάλουν παράνομο, δεν ήθελαν να μας δώσουν άδεια και παρόλο που το μέρος στο οποίο στήθηκε αν και είναι έρημος ανήκει στοι μοναστήρι μας, βρήκαμε πολλές αντιστάσεις.

Όμως δεν μας πτοεί κανείς, η Ελλάδα βρίσκεται παντού σήμερα και ειδικά εδώ στην έρημο, η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πολύ δυνατά κι εγώ προσωπικά ότι κάνω και ότι δημιουργώ με την βοήθεια του Θεού είναι όλα προς Δόξαν Κυρίου και προς Δόξα της Πατρίδας μας”

Το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου σε λίγο καιρό θα εγκαινιασθεί επίσημα και θα κληθούν και οι κυβερνήσεις Ισραήλ και Παλαιστίνης αλλά και Ιορδανίας να παραβρεθούν στα εγκαίνια για να τιμήσουν τον Μέγα Αλέξανδρο, σε μια περίοδο μάλιστα που, το θέμα, λόγω της ονομασίας των Σκοπίων, είναι στην καυτή επικαιρότητα και ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει κάνει όπως φαίνεται πίσω στο θέμα του ονόματος.

Στο μοναστήρι αυτό, στο οποίο είναι ηγούμενος ο Γέροντας Χρυσόστομος, υπάρχει άλλος ένας Έλληνας Μοναχός από την Κύπρο , αλλά δεκάδες άραβες από φτωχές οικογένειες της Ιεριχού εργάζονται για το μοναστήρι του αγίου Γερασίμου το οποίο λόγω των δραστηριοτήτων του Γέροντα, είναι γωνστό σε όλο το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Η μονή αυτή είναι μια μία εκ τῶν παλαιοτέρων Μονών της Παλαιστίνης. Η Ιερὰ Μονὴ του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, εκτίσθη το 455 απὸ τὸν ίδιον τὸν Άγιον Γεράσιμο.

Φωτογραφία από το αρχείο της Μονής

Ο Άγιος Γεράσιμος κατήγετο εκ των Μύρων της Λυκίας. Ὑπήρξε σπουδαία μορφὴ του μοναχισμού της Παλαιστίνης συνδυάζοντας τον αναχωρητικὸν με τον κοινοβιακὸν μοναχισμόν. Τὸ μοναστήρι είναι κτισμένο στην νοτιοανατολικὴ κοιλάδα της Ιεριχούς κοντά στο ακριβὲς σημείο του ποταμού Ιορδάνη, όπου βαπτίσθηκε ὁ Χριστός.

Φωτογραφικό υλικό Μαρία Γιαχνάκη


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: