Τα όνειρα που βλέπουν ασθενείς λίγο πριν από το τέλος – Η έρευνα και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τα όνειρα που βλέπουν ασθενείς λίγο πριν από το τέλος – Η έρευνα και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες  Ο θάνατος και όσα προηγούνται ή έπονται είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής κέντρου περίθαλψης ανιάτων στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, μερικά όνειρα αποτελούν ένδειξη ότι το τέλος πλησιάζει, προετοιμάζοντας τον ασθενή για την μετάβασή του στην “άλλη ζωή”.
Ο Δρ. Κρίστοφερ Κερ και ομάδα επιστημόνων από το Hospice Buffalo έχουν καταγράψει τα όνειρα ή οράματα 1.400 ασθενών τους τα τελευταία 10 χρόνια. Όπως έχουν διαπιστώσει, λίγο πριν από το τέλος τα όνειρα γίνονται συχνά “παρηγορητικά”, καθώς περιλαμβάνουν αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει εδώ και χρόνια από τη ζωή, κάνοντας τον θάνατο να φαντάζει λιγότερο τραυματικός. Μπορεί επίσης να έχουν ως θέμα τους κάποιο ταξίδι ή κάποιου είδους “πακετάρισμα”.

Ένας ασθενής ονόματι Πολ περιέγραψε στον Δρ. Κρίστοφερ Κερ ότι είδε στον ύπνο του ένα αγαπημένο του πρόσωπο που ήθελε βοήθεια στο πακετάρισμα κάποιων πραγμάτων.
“Ήθελε να πακετάρω κάποια πράγματα για λογαριασμό της, επομένως είδα αυτό το τρελό όνειρο. Να πακετάρω πράγματα”, είχε πει.
Μία γυναίκα ονόματι Τζίνι αποκάλυψε ότι είδε πολύ ζωντανά τόσο τους στενούς όσο και τους μακρινούς συγγενείς της. “Θυμάμαι να βλέπω κάθε χαρακτηριστικό του προσώπου τους. Ήξερα ότι ήταν ο πατέρας και η μητέρα μου, ο θείος και ο γαμπρός μου. Ένιωσα καλά που είδα αυτούς τους ανθρώπους”.
Δεν είναι όμως μόνο η θεματολογία που καθιστά αυτά τα όνειρα “σημαδιακά”. “Αυτό που λένε όλοι είναι ότι το συγκεκριμένο όνειρο ήταν πιο ζωντανό και πιο διαφορετικό από όλα όσα έχουν δει μέχρι σήμερα”, εξήγησε ο Δρ. Κρίστοφερ Κερ και πρόσθεσε ότι στις περιπτώσεις παιδιών ή νεαρών ατόμων που δεν έχουν βιώσει μεγάλες απώλειες στο στενό οικογενειακό περιβάλλον τους, τα όνειρα αυτά επικεντρώνονται σε κατοικίδια.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: