Ρώσοι επιστήμονες αποκαλύπτουν τη χρονιά που θα καταστραφεί η Γη

Ρώσοι επιστήμονες αποκαλύπτουν τη χρονιά που θα καταστραφεί η Γη  Αυτό το σενάριο έρχεται ξανά στην επιφάνεια. Αυτή τη φορά από Ρώσους επιστήμονες οι οποίοι αναφέρουν ότι το 2068 είναι μία χρονιά…περισσότερο επικίνδυνη από τις υπόλοιπες.

Οι επιστήμονες από το Τμήμα Ουράνιας Μηχανικής, του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, ανέφεραν ότι το 2068, δηλαδή σε 49 χρόνια, ο μεγάλος αστεροειδής με το όνομα Άποφις (ο θεός των δαιμόνων στην Αρχαία Αίγυπτο), έχει αυξημένες πιθανότητες να πέσει πάνω στη Γη και να προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή ή ακόμη και τον όλεθερο για την ανθρωπότητα. Ενδεικτικό δε είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος βράχος ταξιδεύει με ταχύτητα 7,43 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

«Οι υπολογισμοί μας δείχνουν μία πιθανότητα σύγκλισης στις τροχιές της Γης με τον αστεροειδή το 2051. Το 2068, διαπιστώνουμε περίπου 100 πιθανές τροχιές του αστεροειδή με τη Γη, αυξάνοντας εντυπωσιακά τις πιθανότητες μίας σύγκρουσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ομάδας αστροφυσικών του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς ο Άποφις θα περάσει σε απόσταση 16 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη, το 2044. Οι Ρώσοι επιστήμονες εκτιμούν ότι το 2051 η απόσταση του θα μειωθεί στα 760.000 χιλιόμετρα το 2051 και το 2060 θα απομακρυνθεί στα πέντε εκατ. χιλιόμετρα. Ωστόσο τη χρονιά «κλειδί», το 2068 η μέση απόσταση που θα πλησιάσει ο αστεροειδής είναι τα 100.000 χιλιόμετρα.

Εάν τα στοιχεία επιβεβαιωθούν, τότε οι πιθανότητες μίας σύγκρουσης με τη Γη θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εντωμεταξύ υψηλόβαθμο στέλεχος της NASA δήλωσε ότι «oι πιθανότητες πρόσκρουσης στη Γη του Άποφις για την επόμενη επίσκεψή του, είναι μία στο εκατομμύριο. Η προσοχή μας στρέφεται στο 2068. Πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο». Παρ όλα αυτά το στέλεχος της NASA απέφυγε να απαντήσει στις προβλέψεις των Ρώσων επιστημόνων.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: