Oι περίεργες συμπτώσεις με την γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Oι περίεργες συμπτώσεις με την γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου

19 Ιανουαρίου 2019 22:28:19

Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν υιός του Φιλίππου του ΄Β και της Ολυμπιάδας. Ο Φίλιππος καταγόταν από τη γενιά του Κάρανου ο οποίος προερχόταν από τον οίκο των Ηρακλειδών και η Ολυμπία, η οποία ήταν πριγκίπισσα των Μολοσσών της Ηπείρου, καταγόταν από τη γενιά του Νεοπτόλεμου που προερχόταν από τον οίκο των Αιακιδών.

Ο Φίλιππος ερωτεύθηκε την δεκαεπτάχρονη τότε Ολυμπιάδα στη Σαμοθράκη όταν και οι δύο βρίσκονταν εκεί για να μυηθούν στα μυστήρια των Καβείρων. Παντρεύτηκαν το 357 π.Χ. και καρπός του έρωτά τους ήταν ο μεγάλος στρατηλάτης ο οποίος γεννήθηκε στην Πέλλα, την πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους, τον Ιούλιο1του έτους 356 π.Χ. Η γέννηση του έλαβε χώρα την ίδια μέρα που κάηκε ο ναός της θεάς Άρτεμης στην Έφεσο της Μικράς Ασίας.

Οι Μάγοι οι οποίοι ήταν παρόντες στο συμβάν έτρεχαν πέρα δώθε και οδύρονταν κτυπώντας τα μάγουλά τους, διότι θεωρούσαν πως η πυρπόληση του ναού, ο οποίος συγκαταλεγόταν στα επτά θαύματα της αρχαιότητος, ήταν προμήνυμα άλλης, μεγαλύτερης συμφοράς η οποία θα έβρισκε την Ασία. Σχετικά με το γεγονός αυτό, ο Πλούταρχος αναφέρει ένα κακόγουστο, προφανώς, ευφυολόγημα που είπε ο Ηγησίας από τη Μαγνησία σύμφωνα με το οποίο ήταν αναμενόμενο να καεί ο ναός της Αρτέμιδος, διότι η θεά ήταν απασχολημένη με τη γέννηση του Μ. Αλεξάνδρου.

Όμως, οι περίεργες συμπτώσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Την ημέρα της γέννησης του μεγάλου στρατηλάτη, ο Φίλιππος είχε μολις κυριέψει την Ποτίδαια και έμαθε τρεις ειδήσεις ταυτόχρονα. Η πρώτη είδηση είχε να κάνει με την περιφανή νίκη που κατήγαγε ο στρατηγός του Παρμενίων εναντίον των Ιλλυριών. Σύμφωνα με τη δεύτερη είδηση, ο Φίλιππος είχε ανακυρηχθεί νικητής σε ιπποδρομία στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ας μας επιτραπεί, όμως, σε αυτό το σημείο να κάνουμε μία μικρή παρένθεση και να σχολιάσουμε τα αυτονόητα μέσω μίας ρητορικής ερωτήσεως. Αν ο Φίλιππος δεν ήταν Έλληνας, πώς του επετράπη να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες; Το τρίτο νέο και προφανώς μεγαλύτερο από όλα ήταν η γέννηση του Μ. Αλεξάνδρου. Οι μάντεις βεβαίωσαν τον Φίλιππο πως ο υιός του θα ήταν ανίκητος διότι «γεννήθηκε μαζί με τρεις νίκες».

Ο Μ. Αλέξανδρος γεννήθηκε στις έξι του μήνα Εκατομβαιώνα , τον οποίο οι Μακεδόνες ονόμαζαν Λώον. Στους Δελφούς ο Εκατομβαιών, ο οποίος ανήκει στο αττικό ημερολόγιο, ονομαζόταν Ιλαίος, στη Σπάρτη Εκατομβεύς, στην Κύπρο Έσθιος και στη Σικελία Υάκινθος. Στην Αρχαία Ελλάδα οι πόλεις χρησιμοποιούσαν η κάθεμία το δικό της ημερολόγιο.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: