Τι συνέβη και το U-530 ήταν εξαφανισμένο για 2 μήνες; Μετέφερε τον Χίτλερ στην Αργεντινή; | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Τι συνέβη και το U-530 ήταν εξαφανισμένο για 2 μήνες; Μετέφερε τον Χίτλερ στην Αργεντινή;

10 Ιανουαρίου 2019 21:39:48

Καθώς ο Β’ Παγκόσμιος πλησίαζε στο τέλος του, δεν είναι μυστικό ότι ένας αριθμός υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Ναζιστικού Κόμματος διέφυγαν από την Γερμανία και εξαφανίστηκαν, πριν δικαστούν για τα εγκλήματά τους. Αλλά η ιδέα ότι ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν ήταν μεταξύ εκείνων που επέζησαν και διέφυγαν είναι η ουσία μιας θεωρίας συνωμοσίας του Γ’ Ράιχ. Η δράση του γερμανικού υποβρυχίου U-530 για 60 ημέρες το 1945 παραμένει ένα μυστήριο του Πολέμου.

Όλα τα γερμανικά υποβρύχια διατάχθηκαν να παραδοθούν στο πλησιέστερο λιμάνι στις 8 Μαΐου του 1945. Εκτός από ένα. Δύο μήνες αργότερα, το U-530 εμφανίστηκε σε ένα λιμάνι στην Αργεντινή. Ο διοικητής του είχε καταστρέψει όλα τα αρχεία του υποβρυχίου και είχε πετάξει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού. Εξήγησε ότι είχε καθυστερήσει την παράδοσή του, προκειμένου να πάει στην Αργεντινή αντί των ΗΠΑ, καθώς ήλπιζε καλύτερης μεταχείρισης εκεί.

Όταν η ιστορία του U-530 έγινε δημοσίως γνωστή, ήρθαν στην επιφάνεια εκθέσεις που ανέφεραν ότι κάπου είχε αφεθεί κάποιος Γερμανός και μια γυναίκα. Οι ισχυρισμοί -είναι σχεδόν σίγουρο- αποτελούν θεωρία συνωμοσίας, αλλά ο λόγος που ο διοικητής κατέστρεψε τα αρχεία και πέταξε μέρος του εξοπλισμού εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: