Η NASA ψάχνει ζωή στο φεγγάρι του Δία με πυρηνοκίνητο ρομπότ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Η NASA ψάχνει ζωή στο φεγγάρι του Δία με πυρηνοκίνητο ρομπότ

18 Δεκεμβρίου 2018 20:24:54

Μια ομάδα επιστημόνων που συνεργάζονται με τη NASA θα χρησιμοποιήσουν ένα πυρηνοκίνητο ρομπότ που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν εάν υπάρχει ζωή κάτω από τον πάγο στην Ευρώπη, το φεγγάρι του Δία.

Τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνουν ότι η επιφάνεια της «Ευρώπης» καλύπτεται από μια συμπαγή παγωμένη επιφάνεια έναν ωκεανό νερού, κάτι που κάνει αυτό το φεγγάρι του Δία ένα από τα πιο πιθανά μέρη στο ηλιακό μας σύστημα για να αναπτυχθεί η ζωή.

Μια προτεινόμενη «σήραγγα» μέσα στον πάγο που θα διανοιχθεί από το ρομπότ, βρίσκεται στη αιχμή μιας μελέτης ιδεών βασισμένης σε τεχνολογίες ικανές να διαπερνούν το στρώμα πάγου της Ευρώπης με αισθητήρες και να στέλνουν τα δεδομένα που λαμβάνονται πίσω στη Γη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πάχος του πάγου κυμαίνεται μεταξύ δύο και 30 χιλιομέτρων.

«Η Ευρώπη μπορεί να αποκαλύψει τα απαραίτητα στοιχεία σε έναν από τους μακροχρόνιους στόχους της NASA — να καθορίσει εάν είμαστε ή όχι μόνο στο σύμπαν. Ο επιστημονικός στόχος της αποστολής είναι να αναζητήσει στοιχεία για τη ζωή στην Ευρώπη».


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: