Διοικητής τουρκικής αρμάδας στην Αν.Μεσόγειο: «Τρέψαμε τους Ελληνες σε φυγή όταν πλησίασαν το Barbaros»
Διοικητής τουρκικής αρμάδας στην Αν.Μεσόγειο: «Τρέψαμε τους Ελληνες σε φυγή όταν πλησίασαν το Barbaros»

Η Τουρκία με την την μεγάλη πολεμική ισχύ της και ειδικά την ισχύ του Ναυτικού  και της Αεροπορίας της θα κερδίσει τον υποθαλάσσιο πλούτο που της ανήκει δηλώνει ο αντιναύαρχος Γιαλτσίν Οζκούουκ (Yalçın Özküük), διοικητής της «Ομάδας Δυτικής Αποστολής» που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Την επαύριο των δηλώσεων του Ελληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ε.Αποστολάκη, ο οποίος μιλώντας σε ημερίδα σύστησε «ψυχραιμία» απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, πιθανόν διακριβώνοντας την αδυναμία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά από 13 χρόνια εξοπλιστικής αδράνειας και αυτοεμπάργκο σε προμήθειες αμυντικών συστημάτων, έρχεται ο Τούρκος αντιναύαρχος και εν μέσω τουρκικής εξοπλιστικής φρενίτιδας, δηλώνει «Θα τα πάρουμε όλα γιατί είμαστε πιο ισχυροί»!
Σε συνέντευξή του στην πλέον φιλοκυβερνητική εφημερίδα (ο διευθυντής της είναι εκτός από στενός φίλος και σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν) «Γενί Σαφάκ» που θεωρείται το προπύργιο του νεοϊσλαμισμού στη Τουρκία, δηλώνει συγκεκριμένα: «Οι τουρκικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθει στην Ανατολική Μεσόγειο ως μέρος της «Επιχείρησης Μεσογειακής Ασπίδας» προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayrettin Paşa, το οποίο πριν λίγες εβδομάδες έγινε στόχος μιας ελληνικής φρεγάτας η οποία επιχείρησε να προσπαθούσε να παρέμβει στο έργο του ερευνητικού σκάφους.
Παρά, όμως, τις ελληνικές παρεμβάσεις κατά τις πρώτες μέρες της εξερεύνησης του Barbaros Hayrettin Paşa, τον Οκτώβριο, το ελληνικό σκάφος δεν ανέκοψε την πορεία του,  αφού οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν σε αυτή τη φρεγάτα με την αποστολή τετραπλάσιας δύναμης».
Και μέσα στους στόχους του ο Τούρκος αντιναύαρχος αναφέρει ότι είναι
– Να υποστηρίξουν την προστασία των τουρκικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και όποιον άλλον τολμήσει να αμφισβητήσει την τουρκική κυριαρχία.
– Να γίνει  γνωστό ότι η Τουρκία έχει την αρμοδιότητα στη θαλάσσια έρευνα στο Αιγαίο μέχει τον 25ο Μεσημβρινό
– Να αποτρέψει πιθανές παράνομες δραστηριότητες Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων
 – Να διασφαλίσει τη μεταφορά πετρελαίου από τα τερματικά  Γιουμουρταλίλ  και Σεϊχάν. 
Επίσης αναφέρει:
«Στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Μεσογειακή Ασπίδα’, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο παρακολουθούνται στενά και τα ερευνητικά σκάφη όπου διαπιστώνεται ότι εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες (σ.σ.: εννοεί τις εταιρείες που εκτελούν γεωτρήσεις για λογαριασμό της νόμιμης κυπριακής κυβέρνηση), προειδοποιούνται και, όταν είναι απαραίτητο, παρεμβαίνουν. 
Λόγω των περιστασιακών παρεμβολών των ελληνικών πολεμικών πλοίων, είναι επίσης αναγκαία και τα τουρκικά πολεμικά πλοία. 
Εμείς, όπως οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, παρέχουμε υποστήριξη και προστασία, δεν επιτρέπουμε στην Ελλάδα να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».
Ουσιαστικά λέει λοιπόν ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αποσυρθεί από την επιτήρηση του Barbaros, κάτι που είναι κάτι που συζητείται ευρέως, καθώς η φρεγάτα F452 «Σαλαμίς» έχει αποχωρήσει από την περιοχή (σίγουρα παραμένει ένα ελληνικό Type 214, πάντως).

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: