Aλβανικό «μπλόκο»: 160 Ελληνες έχουν στη λίστα ως «personae non gratae» – Πώς γνώριζαν τα στοιχεία τους;
Aλβανικό «μπλόκο»: 160 Ελληνες έχουν στη λίστα ως «personae non gratae» – Πώς γνώριζαν τα στοιχεία τους;

Οι αλβανικές αρχές «μπλοκάρουν» την μετάβαση συγγενών, αλλά και δημοσιογράφων στο χωριό Βουλιαράτες, όπου θα τελεστεί το μνημόσυνο του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών της Αλβανίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Στα σύνορα, οι αλβανικές αρχές κατέβαζαν τους πολίτες που επέβαιναν στα ΚΤΕΛ και τους ζητούσαν να αποδείξουν το που πηγαίνουν, απαγορεύοντας σε όσους είχαν προορισμό τους Βουλιαράτες να φτάσουν εκεί.

Οι δημοσιογράφοι έπρεπε να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα.
Το θράσος του Αλβανικού καθεστώτος δεν έχει όρια και κανένας από την Κυβέρνηση της Ελλάδας δεν αντιδρά.
160 άτομα έχουν στη λίστα της ντροπής ως «personae no gratae» και χωρίς καμία σοβαρή δικαιολογία έχουν ήδη ξεκινήσει να μπλοκάρουν άτομα στα σύνορα και να τους απαγορεύουν να φτάσουν στους Βουλιαρατες για το αυριανό μνημόσυνο των 40 ημερών από την εκτέλεση του ήρωα Κατσίφα !

Ένας εκ των «no grata», ο Σπυρίδων Βούκαλης κάτοικος Ιωαννίνων, ταξίδευε μόνος οδικώς σήμερα το απόγευμα !
Μόλις πληκτρολόγησαν το όνομά του, χτύπησε κόκκινο και του είπαν με αναίδεια πως για 5 τουλάχιστον χρόνια δεν μπορεί να περάσει Αλβανία γιατί θεωρείται «επικίνδυνος και απειλή για τη Δημοκρατία της Αλβανίας» !
Όταν τους ρώτησε το λόγο, του ανταπάντησαν «να βάλεις δικηγόρο να μάθει εάν θες» και τον υποχρέωσαν να υπογράψει το έγγραφο (δείτε το παρακάτω) προκειμένου να φύγει, να επιβεβαιώσει δηλαδή ότι είναι επικίνδυνος  !
Οι Έλληνες αστυνομικοί στα σύνορα εκνευρίστηκαν με τις πράξεις των Αλβανών συναδέλφων τους αλλά χωρίς στήριξη από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορούν να κάνουν τίποτα!
Επίσης  που ήξεραν το όνομα και αριθμό ταυτότητας των Ελλήνων στα σύνορα ;

Aλβανικό «μπλόκο»: 160 Ελληνες έχουν στη λίστα ως «personae non gratae» – Πώς γνώριζαν τα στοιχεία τους;

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: